Maldivler'in eski devlet başkanları yönetime karşı birleşti

Maldivler'in eski devlet başkanları yönetime karşı birleşti

COLOMBO (AA) - Maldivler'in sürgündeki eski Devlet Başkanı Muhammed Naşid, Devlet Başkanı Yemin Abdül Gayyum ile mücadele etmek için eski diktatör Mamun...

COLOMBO (AA) - Maldivler'in sürgündeki eski Devlet Başkanı Muhammed Naşid, Devlet Başkanı Yemin Abdül Gayyum ile mücadele etmek için eski diktatör Mamun Abdül Gayyum ile anlaştığını açıkladı.

Naşid, İngiltere'den Skype aracılığıyla gazetecilere yaptığı açıklamada, Maldivler'in devlet başkanını devirmek için selefi olan Mamun Abdül Gayyum ile anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Devlet Başkanı Yemin Abdül Gayyum'un giderek artan "baskıcı" yönetimine karşı birlikte mücadele vereceklerini belirten Naşid, anlaşmayla ilgili detay vermekten kaçındı.

Naşid, 2008'deki seçimde 30 yıl boyunca iktidarda kalan Mamun Abdül Gayyum'a karşı yarıştığı seçimlerde ülkenin demokratik yollarla seçilen ilk devlet başkanı olmuştu.

Gözaltındaki bir muhalifi serbest bırakan Ağır Ceza Mahkemesi hakimlerinden Abdullah Muhammed hakkında gözaltı emri veren Naşid, haftalarca devam eden gösteriler üzerine Şubat 2012'de istifa etmiş, 2013'teki devlet başkanlığı seçimlerini, Mamun'un üvey kardeşi Yamin Abdül Gayyum'a karşı kaybetmişti.

Naşid, hakim için gözaltı emri vererek terörle mücadele yasasına muhalefetle suçlandığı davada, geçen yıl 13 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler