Lisans Yerleştirme Sınavı

Lisans Yerleştirme Sınavı

Eskişehir Valisi Tuna: "Öğrencilerimizin cesaretlerinin artması ve kaygılarının giderilmesi yönünde davranarak moral ve motivasyonlarını yüksek tutalım."

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, öğrenci anne ve babalarının, öğrencilerin cesaretlerinin artması ve kaygılarının giderilmesi yönünde davranarak moral ve motivasyonlarını yüksek tutması gerektiğini bildirdi.

Vali Tuna, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin geleceği gençler için çok önemli olan üniversiteye giriş sınavının ikinci basamağı Lisans Yerleştirme Sınavının (LYS) 18-19-25-26 Haziran tarihlerinde yapılacağını belirterek, öğrenci, öğretmen, yönetici, veli ve eğitim personelinin büyük emek sarf ettikleri bir eğitim öğretim yılının daha sonuna gelindiğini kaydetti.

LYS sınavlarına birkaç gün kaldığını ve bu günlerin herkes için çok önemli olduğunu ifade eden Vali Tuna, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Değerli öğretmenler, sizlerin özverili çalışmaları ve destekleri ile sınavlara büyük bir sabır, azim ve çabayla hazırlanan öğrencilerimiz, kendilerine sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendireceklerdir. Öğrencilerimizin göstereceği başarılarda şüphesiz sizlerin de çok önemli bir payı bulunmaktadır. Hepinizi tebrik ediyorum. Sevgili anne ve babalar, sabır ve fedakarlıklarla çocuklarınızın geleceği için verimli çalışmalar yapmanın mücadelesini veriyorsunuz. Öğrencilerimizin cesaretlerinin artması ve kaygılarının giderilmesi yönünde davranarak moral ve motivasyonlarını yüksek tutalım."

Çocukların karne ve başarılarının her durumunda, onları başkaları ile kıyaslamaması ve sevgilerinin buna bağlı olmadığını davranışlarıyla göstermesi gerektiğini belirten Tuna, bunun onların gerginliğini azaltacağı gibi sınavın sonucuna da olumlu etki yapacağını kaydetti.

Vali Tuna'nın açıklamasında şunlar yer aldı:

"Gurur kaynağımız sevgili gençler, sizlerin sınavlarda başarılı olacağına ve çalışmalarınızın karşılığını en iyi şekilde bulacağınıza inancım tamdır. Eğitim öğretim yılı boyunca planlı ve programlı olarak çalışmalarınızı sürdürdünüz. Hepimiz sizleri çok seviyoruz ve bu sınavın size istediğiniz sonuçları getirmesini diliyoruz. Ayrıca lisans yerleştirme sınavlarının ilimizde huzur ve güven ortamında geçmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmıştır. Vatandaşlarımızın da her zamanki duyarlılıklarıyla, öğrencilerimizin dikkatini dağıtacak herhangi bir gürültünün yapılmayacağına eminim."

Vali Tuna, geçmiş yıllarda öğrencilerin LYS'de kazandıkları başarılarla Eskişehir’in gururu olduğunu, bu yıl da sınava giren öğrencilerin iyi bir performans göstererek LYS'de başarılı olacağını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler