KTO üyelerine KOSGEB destekleri anlatıldı

KTO üyelerine KOSGEB destekleri anlatıldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Ticaret Odası (KTO) üyelerine, KOSGEB destekleri hakkında bilgi verildi. KTO'dan yapılan açıklamaya göre, M. Rifat Hisarcıklıoğlu...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Ticaret Odası (KTO) üyelerine, KOSGEB destekleri hakkında bilgi verildi.

KTO'dan yapılan açıklamaya göre, M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu'ndaki toplantıya, oda yönetim kurulu başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KOSGEB Bölge Müdürü Ahmet Özbekler ve çok sayıda oda üyesi katıldı.

Toplantının açılışında konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, yenilenen ve gelişen dünyada, değişim ve dönüşümün hızla yaşandığını belirterek, bireylerin ve kurumların da bu değişime ayak uydurmak zorunda olduklarını ifade etti.

Oda üyelerinin yaşanan bu değişim ve dönüşüme ayak uydurabilmeleri amacıyla KOSGEB desteklerinin anlatılması ve uygulama süreçlerinin iyi kavranması bakımından toplantılar düzenlediklerini belirten Hiçyılmaz, şunları kaydetti:

"Kayserili üreticilerimiz, KOSGEB desteklerinden mutlaka yararlanmalıdır. Böylelikle, KOSGEB tarafından verilen desteklerin kapsamının daha fazla genişletilmesi ve yaygınlaştırılması mümkün olacak ve şehrimizin kalkınmasına her yönüyle fayda sağlayacaktır. Firmalarımızın bu destekleri alabilmek için hazırlayacakları projelerin şekillenmesi bu bilgilendirmeler sayesinde daha hızlı ve etkili olabilecektir. Son yıllarda yaşanan gelişmeler sonucunda KOSGEB'in, müşteri ve KOBİ odaklı yeni bir yaklaşımla hareket ettiğini iyi biliyoruz. Bu anlayışın üyelerimizin talep ettikleri desteklere ulaşmasını da kolaylaştıracağından eminiz”

Kayseri’nin, uluslararası ticaret merkezi haline gelmesi ve 2023 yılı hedeflerine ulaşması için KOBİ'lerin kendilerini geliştirmeleri ve yeni alanlarda faaliyette bulunmaları gerektiğine vurgu yapan Hiçyılmaz, "2023 yılı hedeflerine ilerlediğimiz bu yıllarda, KOSGEB destekleri, üretimin artmasına, sanayi alt yapısının gelişmesine ve ihracata büyük katkılar sağlayacaktır. KOBİ’lerin, finans sağlamada çektikleri sıkıntıları hafifletmek, yeni yatırım alanlarına destek sağlamak ve diğer başlıklardaki desteklere ulaşmalarını kolaylaştırmak için KOSGEB’in faaliyetlerinin iyi bilinmesi şarttır" ifadelerini kullandı.

Ahmet Özbekler ise KOSGEB olarak desteklerini giderek iyileştirdiklerini ve yeni destek programları oluşturduklarını belirtti.

Özbekler, KOBİGEL programı kapsamında yeni bir çağrı yaptıklarına dikkat çekerek, "Bununla ilgili son başvuru süresi 1 Temmuz 2016. Bu nedenle ramazan ayı içerisinde bir program yapmamız gerekiyordu. Biraz sıkıştırılmış bir program oldu. Ancak gördüğüm kadarıyla oldukça verimli geçecek. Toplantının sonucunda sadece bir firma bile proje geliştirerek işletmesinde yol kat edebilirse bizim için oldukça önemli. O nedenle biz önümüzdeki günlerde de toplantılarımızı sıklaştırmayı düşünüyoruz. Ramazan'dan sonra belki daha uygun koşullarda daha fazla üyeye ulaşarak yeni toplantılar yapmayı planlıyoruz." dediği iafade edildi.

Konuşmaların ardında KOSGEB uzmanı Aziz Kayalık destekler hakkında bilgi verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler