Konya ilk üçte yer aldı: TOPLAM HİBE 774.047 AVRO

Konya ilk üçte yer aldı: TOPLAM HİBE 774.047 AVRO

Konya, Erasmus+Okul Eğitimi alanında kabul edilen projelerde Türkiye genelinde ilk üçüncü sırada yer aldı. Bu kapsamda 774.047 Avro Hibe Konya’ya kazandırıldı

Türkiye Ulusal Ajansı 2018 yılı teklif çağrına istinaden Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Programı kapsamında yapılan başvuruların sonuçlarını 31 Temmuz 2018 tarihinde duyurdu.

EN ÇOK HİBE KAZANAN İLLER ARASINDA

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Arge Projeler Ekibi koordinasyonunda Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve 31 ilçedeki okul-eğitim kurumlarının hazırladıkları projelerle toplam 774.047 Avro Hibe Konya’ya kazandırıldı.

KONYA'NIN 16 PROJESİ KABUL GÖRDÜ

Konya, kabul edilen projeler sayısı açısından Okul Eğitimi alanında 8 projeyle Türkiye genelinde 3. Mesleki Eğitim alanında kabul edilen 16 projeyle de en başarılı 7. il oldu.

Bu projeler kapsamında alınacak hibelerle Konya ve ilçelerindeki okullardan öğretmenler Avrupa’nın farklı ülkelerindeki okullarda gözlemlerde bulunup, hizmet içi eğitim kurslarına katılacaklar; meslek lisesi öğrencileri de farklı ülkelerde kendi alanlarında staj görme imkânına sahip olacaklar. Erasmus+ Ana Eylem 2 Stratejik Ortaklık proje başvurularının sonuçlarının ise önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. M. Ali Elmacı-Memleket