Konya İl Öğrenci Meclis Başkanı, Tahsin Başarı oldu

Konya İl Öğrenci Meclis Başkanı, Tahsin Başarı oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalan protokol çerçevesinde uygulanmakta olan Konya İl Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi, Karatay Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Seçilecek başkanın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Konya’yı temsil edeceğine vurgu yapan şube müdürleri, tüm adaylara başarılar diledi. 31 ilçenin meclis başkanları ve en çok oyu alan iki öğrencinin katılımı ile yapılan seçimde, 12 aday Konya İl Öğrenci Meclis Başkanı olmak için yarıştı. Seçimin galibi 63 oydan 23’ ünü alan Karatay Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Tahsin Başarı oldu. Başkan Tahsin Başarı, Milli iradenin önemini vurgulayarak, bugün tüm ilçelerimizle birlikte Konya olmalıyız, dedi.

konya-il-ogrenci-meclis-baskani,-tahsin-basari-oldu-(5).jpg

MTTB Konya İl Başkanı Lütfullah Işık, Bir asırdır türkiye siyesetine devletine ve milletine bağlı, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan gençler yetiştiren MTTB, bundan sonrada bu şuura sahip gençler yetiştirmeye devam edecektir, dedi. 2001 Doğanhisar doğumlu olan Başarı, Aynı zamanda MTTB Konya Ortaöğretim Biriminde Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütmektedir. M. Ali Elmacı-Memleket