Kayseri'deki terör saldırısına tepkiler

Kayseri'deki terör saldırısına tepkiler

Uluslararası Hukukçular Birliği Kayseri'deki terör saldırısını kınadı

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Sekreteri Avukat Necati Ceylan, Kayseri'de düzenlenen terör saldırısına tepki göstererek, saldırıyı kınadıklarını bildirdi.

Ceylan, yaptığı yazılı açıklamada, cuma günü çarşı izni için birliklerinden şehir merkezine giden askerlerin de bulunduğu halk otobüsüne, araçla bombalı saldırı düzenlendiğini ifade ederek, saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara da acil şifalar dileğinde bulundu.

Geçen 10 Aralık'ta da Beşiktaş'ta maç çıkışında çevik kuvvet otobüsüne bombalı saldırıda bulunulduğunu anımsatan Ceylan, yaklaşık iki yıldan beri artarak devam eden tüm bombalı saldırıların, Türkiye’nin içinde bulunduğu konumlarda giderek güçlenmesinin önüne geçilmesi çabaları olduğunu vurguladı.

Ceylan, "Dış güçler tarafından Türkiye’nin hakkaniyet ve adalete dayalı bir liderliğinin getireceği barış ortamı oluşmaması için kullandıkları taşeron terör örgütlerinin verdikleri zararlardır. Tarih boyunca hep mazlumdan yana olan ve her türlü insani yardımı yapan ülkemize yönelik bu tür terör faaliyetleri ilk önce insanlığa, barışa, adalete karşı yapılmış bir saldırıdır. Yerli iş birlikçileri ile devlet ve milletimize karşı yönelmiş hainlerin yaptıkları asla amacına ulaşamayacaktır." görüşlerine yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler