Kassam Tugayları komutanlarından Fukaha'nın öldürülmesi

Kassam Tugayları komutanlarından Fukaha'nın öldürülmesi

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Heniyye: "Katiller ve onları gönderenler, halkın ve direnişin vereceği cezadan kurtulamayacak"

GAZZE (AA) - Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın komutanlarından Mazin Fukaha'nın katillerinin cezasız kalmayacağını belirtti.

Heniyye, Gazze'nin kuzeyindeki Es-Sudaniyye bölgesinde, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular için dikilen anıtın açılış törenine katıldı.

Hamas'ın üst düzey yetkililerinin yanı sıra serbest bırakılan eski tutukluların da katıldığı açılışta konuşan Heniyye, "Katiller ve onları gönderenler, halkın ve direnişin vereceği cezadan kurtulamayacak." ifadelerini kullandı.

Heniyye, Gazze'deki emniyet güçlerinin suikastla ilgili yürütülen soruşturmada harcadığı çabaların olumlu sonuçları olacağını sözlerine ekledi.

İsrail ile 2011'de imzalanan esir takası anlaşmasıyla serbest bırakılan Kassam Tugayları komutanlarından Mazin Fukaha, 24 Mart'ta Gazze'nin güneyindeki Tel el-Heva bölgesinde kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler