İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Adana'da Çukurova Üniversitesi öğrencileri, şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı- Mersin Valisi Çakacak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünü ziyaret etti

ADANA (AA) - İstanbul'daki terör saldırısına tepki amacıyla Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay'da çeşitli ziyaret ve etkinlikler gerçekleştirildi.

Adana'da, Çukurova Üniversitesinden bir grup öğrenci, terör saldırısına tepki amacıyla toplandı. Üniversite yerleşkesinde, ellerinde Türk bayraklarıyla bir araya gelen öğrenciler, çeşitli sloganlar attı.

Grup adına basın açıklaması yapan öğrenci Muhammed Akkılıç, uzun zamandır Türkiye üzerinde oynanan oyunlara bir yenisinin daha eklendiğini söyledi.

Devlete, polise ve tüm ülkeye karşı yapılan saldırıda 44 kişinin şehit olduğunu belirten Akkılıç, "Saldırıları, ülkemizin her ferdine yapılmış kabul ediyoruz." diye konuştu.

Açıklamaların ardından öğrenciler, şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

- Polislere moral ziyareti

Adana İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri İbrahim Ethem Özsoy ve Halk Sağlığı İl Müdürü Alper Acil, İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne moral ziyaretinde bulundu.

Özer, Özsoy ve Acil, çevik kuvvetteki şehitlik köşesine gül bırakıp dua etti. Heyet, Adana İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Türkoğlu ile de görüşerek taziyelerini iletti.

Kenan Çetinel İlkokulu öğrencileri ise ziyaret ettikleri Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğündeki polislere Türk bayrağı ve gül verip, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

- Mersin'de Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ziyaret

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Mersin Şube Başkanı İbrahim Özdoğru, İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünü ziyaret etti.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne'nin de hazır bulunduğu ziyarette Vali Çakacak, polislerle öğle yemeği yedi.

Çakacak, yaptığı konuşmada, terörün insanlık dışı acımasız yüzünü bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Emniyet teşkilatına başsağlığı dileyen Çakacak, "Binlerce yıldır üzerinde yaşadığımız ve vatan yaptığımız bu topraklar, kolay vatan olmadı. Her toprağa 'vatan' denmez. Her toprak parçası vatan değildir. Oranın vatan olması için bedeller ödenmesi gerekir." dedi.

Türk milletinin bu toprakları vatan yapmak için çok bedeller ödediğini vurgulayan Çakacak, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti, büyük ve güçlü bir devlettir. Her geçen gün daha da büyümekte ve güçlenmektedir. Ama bizim uluslararası arenada güçlü bir devlet olmamızdan rahatsız olanlar var. Gelişmemizi, büyümemizi istemeyenler var. Bu gelişmeyi, büyümeyi durdurmak için maalesef terör gibi insanlık dışı yollara başvuranlar var. Ama yüce milletin büyümesini ne terörle ne de başka bir şeyle asla ve asla önleyemezler."

- Mersin Barosundan teröre tepki

Mersin Barosunda düzenlenen basın toplantısında, saldırıda şehit olanlar için saygı duruşunda bulunuldu.

Baro Başkanı Ali Er, yaptığı açıklamada, İstanbul'da yürekleri yakan terör saldırılarını gerçekleştirenleri millet ve tarihin asla unutmayacağını, onların sonsuza kadar nefretle anılacağını ifade etti.

Saldırıyı dış güçlerin maşası eli kanlı terör örgütünün gerçekleştirdiğini belirten Er, "Bu ülkenin ekmeğini yiyen herkesin, tam bir duyarlılık ve birlik içinde olması gereklidir. Devlet yetkililerimizin belirttiği gibi saldırının faillerinin bulunmasını, dış bağlantılarının tespit edilmesini, en ağır şekilde cezalandırılmalarını ve şehitlerimizin intikamının alınmasını istiyoruz." dedi.

- Osmaniye

Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir ve yönetim kurulu üyeleri, Osmaniye İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman'ı ziyaret etti.

Gökduman, ziyarette yaptığı konuşmada, bazı kesimlerin ülkeyi kendi politikalarıyla yönetmek istediğini ancak halkın buna izin vermeyeceğini söyledi.

Ülkenin birlik içinde olduğunu gören terör örgütlerinin bu tür eylemler yaptığını anlatan Gökduman, "Bizim insanımız, milletimiz beraber olduktan sonra bunların yapabileceği hiçbir şey yok. Bu toprakları kazanabilmek, koruyabilmek için milletimiz çok ağır bedeller ödedi. 15 Temmuz darbe girişiminde vatandaşlarımız kendilerini tankların, silahların altına attı. Bu böyle olduğu müddetçe bizleri kimse yıldıramaz, korkutamaz." diye konuştu.

Cihangir de dış güçlerin taşeronu terör örgütlerinin, Türkiye'deki amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacağını dile getirdi.

Cemiyet üyeleri, daha sonra Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne giderek polislere başsağlığı diledi.

Öte yandan, AK Parti Kadirli İlçe Başkanı Mustafa Büyükbozdoğan da beraberindekilerle İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.

Büyükbozdoğan, burada yaptığı konuşmada, yaşanan hain saldırıların milleti daha çok birbirine kenetlediğini ifade ederek, "Bu saldırılar şevkimizi ve kararlılığımızı törpülemek yerine tam tersine daha da keskinleştiriyor." dedi.

Kadirli'de çeşitli sivil toplum kuruluşu ve sendika temsilcileri de İlçe Emniyet Müdürlüğüne taziye ziyaretinde bulundu.

- Hatay

AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Derince Bölge Trafik Denetleme Merkezindeki polis kontrol noktasını ziyaret etti.

Polislere başsağlığı dileğinde bulunan Atıç, gece gündüz demeden ülkenin birlik ve beraberliği için nöbet tutan polis memurlarına teşekkür etti.

Atış ve beraberindekiler, bir süre sohbet ettikleri polislerle çay içti.

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler