İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Saldırı, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerce kınandı

ANKARA (AA) - İstanbul'daki terör saldırısı, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler tarafından kınandı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, saldırı karşısında söyleyecek söz bulamadığını belirterek, ülkenin tüm kesimleriyle bir silkelenmeye ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Bu tür hain saldırıların bir daha yaşanmaması için gereken önlemlerin alınması gerektiğine işaret eden Uysal, "Milletimizin acısını kendisine sevinç yapanlar unutmasın ki; Mazur gördükleri, kalkan oldukları, himaye ettikleri terör ve teröristler, bu çağda bir gün onları da bumerang gibi vuracaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Gültekin Uysal, saldırıyı "şiddetle lanetlediğini" ifade ederek, şehitlere Allah'tan rahmet, millete başsağlığı diledi.

YÖK Başkanı Yekta Saraç da Twitter hesabından yaptığı açıklamada saldırıyı nefretle kınayarak, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Zekiye Bacaksız ise yazılı açıklamasında, sendika olarak terörü bir insanlık suçu olarak gördüklerini, milletin birliğine ve ülkenin bütünlüğüne yönelik bölücü, gerici, hain terör saldırılarını lanetlediklerini bildirdi.

- "Terörle mücadele milli bir meseledir"

Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özen de saldırıda polisle birlikte devletin bekası, demokrasisi ve ülkenin geleceğinin de hedeflendiğini aktardı.

Tüm saldırılar karşısında asla diz çökmeyeceklerine vurgulayan Özen, terör olayını gerçekleştirenlerin en kısa sürede cezalandırılacağını ifade etti.

Hakan Özen, terörle mücadelenin milli bir mesele olduğunun unutulmaması gerektiğini, bu mücadelenin ne pahasına olursa olsun sonuna kadar sürdürülmesi gerektiğini ve bu mücadelede devlete her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler