İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Teröre tepki için yürüyüş düzenleyen bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri, saldırının gerçekleştiği yere karanfil bıraktı- AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci:"Bu millet, 15 Temmuz’u sürdürmek isteyenleri dün gece tekrar tekrar gördü. Buna Türkiye'nin kahr

İSTANBUL (AA) - Teröre tepki için yürüyüş düzenleyen bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri, saldırının gerçekleştiği yere karanfil bıraktı.

AK Parti İstanbul İl Teşkilatı, Türkiye Demokrasi Platformu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşu üyeleri, Beşiktaş'taki terör saldırısını lanetledi.

Eminönü'ndeki İTO Başkanlığı önünde toplanan bir grup, buradan terör saldırısının gerçekleştiği Beşiktaş'a yürüdü. Ellerinde Türk bayrakları ile "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı atan grup, saldırının gerçekleştiği noktaya karanfiller bıraktı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, saldırının gerçekleştiği alanda yaptığı açıklamada, hep birlikte bu menfur olayın kınandığını söyledi.

Terörün toplumun tüm kesimlerince lanetlendiğini vurgulayan Temurci, şunları kaydetti:

“Dün gece yaşadığımız bu vahim terör olayından sonra bugün İstanbul’un ayağa kalkması, bu milletin bir ve beraber olunca neleri yapabileceğini bize gösteriyor. 38 şehidimiz var, ciğerimiz yanıyor. Bu millet, 15 Temmuz’u sürdürmek isteyenleri dün gece tekrar tekrar gördü. Buna Türkiye'nin kahraman evlatları olarak izin vermeyeceğiz.”

Türkiye Demokrasi Platformu Başkanı Kezban Hatemi de Türkiye'nin tek yürek olarak teröre karşı olduğunu belirterek, PKK, DEAŞ ve bunun gibiler ne yaparsa yapsın, asla demokrasiden ödün vermeyeceklerini vurguladı.

Hatemi, "Demokrasimize, hukukun üstünlüğüne saygı duyacağız ve sahip çıkacağız. Bunlar bizim demokratikleşmemizi önlemek için kurulan derin bir yapılanmadır. Bu yapılanma bize tıkaçlar tıkıyor. İlerlememizi engellemeye çalışıyor." diye konuştu.

- "Terör örgütleri bir maşadır"

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise terörist emellerle Türkiye'yi bölmeyi hedef alanların, buna asla ulaşamayacaklarını söyledi.

Demircan, "Türkiye ne zaman ilerici hamleler yapsa ne zaman kendi varlığını ortaya koysa, terör örgütleri Türkiye’nin önüne çıkarıldı. Terör örgütleri bir maşadır. Onları kullananların kimler olduğu ortadadır. Bugün bizi yakan terör, yarın öbür gün onlara destek verenleri de yakacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, Türkiye'nin son dönemde yurt içi ve yurt dışında terörle dünyada eşi benzeri görülmemiş şekilde mücadele ettiğine dikkati çekerek, "Terör örgütü PKK'nın belinin kırıldığı, DEAŞ ve benzeri örgütlerin köşeye sıkıştığı bir dönemde gerçekleşen bu hain saldırı, terörle mücadelemizdeki kararlılığımıza gölge düşürmeyecektir." dedi.

Türk milletinin, ülkenin huzuruna kasteden teröristler karşısında tek yürek olduğuna işaret eden Çağlar, "Bu dayanışma geçmişte olduğu gibi bugün de Türkiye Cumhuriyeti devletini ayakta tutacak, vatanımızı terör belasından kurtaracaktır. Biz iş alemi olarak sonuna kadar devletimizin ve güvenlik güçlerimizin arkasındayız, aziz Türk milletiyle birlikteyiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından şehitler için dua edildi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler