İstanbul'daki terör saldırısı

İstanbul'daki terör saldırısı

Uluslararası Hukukçular Birliği, dünyadaki tüm sivil toplum kuruluşlarına teröre karşı ortam tutum sergileme çağrısı yaptı

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Hukukçular Birliği, dünyadaki tüm sivil toplum kuruluşlarına, teröre karşı ortak tutum alma çağrısında bulundu.

Birlikten yapılan açıklamada, Vezneciler'deki bombalı terör eyleminde yaşamını yitiren 6 polis ve 5 vatandaşın yakınlarına ve Türkiye'ye başsağlığı dilendi.

Ölenlerin Bedir, Malazgirt ve Çanakkale şehitlerine emanet edildiği belirtilen açıklamada, şöyle devam edildi:

"Bu terör eylemini gerçekleştirenler ve bu kan içici vampirlere destek veren ülkeler bilmelidir ki, bu ve benzeri saldırdılar, asla amacına ulaşamayacak, bizleri korkutmayacak, kardeşliğimizi zedeleyemeyecek, tam aksine birbirimize kenetleyecektir. Mekanları farklı olsa da terörün dilinin bütün dünyada aynı olduğunu, halkın içine korku salmak suretiyle, siyasal iktidarları etkileme, yönlendirme ve diz çöktürme aracı olduğunu biliyoruz. Ülkemizdeki terör eylemlerinin de aynı düşüncelerle yapıldığını düşünüyoruz. Tüm dünyadaki sivil toplum kuruluşlarını da teröre karşı ortak tutum almaya davet ediyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler