İstanbul'da fidye operasyonu

İstanbul'da fidye operasyonu

Kartal'da bir iş adamının kardeşini kaçırarak 150 bin lira fidye istedikleri iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da bir iş adamının kardeşini kaçırarak 150 bin lira fidye istedikleri iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüpheli adliyeye gönderildi.

Alınan bilgiye göre, 14 Mart'ta Kartal'daki bir inşaat firmasının şantiyesine gelen Murat O. (31) ile beraberindeki 5 şüpheli, firma sahibine ulaşamayınca kardeşi Y.K'yi (33) silahla tehdit ederek kaçırdı. Şüpheliler, firma sahibi Levent K'yi arayarak 150 bin lira fidye istedi. Şüpheliler daha sonra Levent K'yi arayarak paradan vazgeçtiklerini, 100 bin avro değerindeki iş makinesinin üzerilerine geçirilmesinin ardından kardeşini bırakacaklarını söyledi.

İş adamı Levent K'nin polise başvurması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği Rehine Kurtarma ve Müzakere Timi çalışma başlattı.

Polis, iş adamı Levent K'nin şüphelilerle irtibat halinde olmasını ve pazarlık etmesini istedi. Şüphelilerin verdiği adrese götürülmek üzere tıra yüklenen iş makinesi Balıkesir'e götürülürken, polis ekipleri de teknik ve fiziki takibin ardından kaçırılan Y.K'nin tutulduğu yeri tespit etti.

Polis ekipleri, Pendik Esenler Mahallesi'nde bir rezidansta tutulduğu belirlenen Y.K'yi kurtarmak için ikamete baskın düzenledi.

Baskında Y.K. kurtarılırken, şüpheli M.A. üzerindeki silahla yakalandı. Adreste bekleyen ekipler, kaçırma olayını planladığı öne sürülen Murat O'yu daireye girdiğinde yakaladı.

Olaya karıştığı iddiasıyla M.T. (35), Ç.Ş. (33), Y.D. (28) ve N.K. (30) gözaltına alındı.

Şüphelilerden Murat O'nun "uyuşturucu kullanma, mala zarar verme ve kasten yaralama", M.A'nın "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, mala zarar verme ve uyuşturucu kullanmak", Y.D'nin, "evden hırsızlık ve tehdit", Ç.Ş'nin "kasten öldürme" suçlarından emniyette suç kaydının bulunduğu belirtildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.

Öte yandan Y.K'nin kaçırıldığı sürede ailesine danışmanlık ve destek hizmeti verildiği kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler