Haiti'de protestolar

Haiti'de protestolar

Matthew Kasırgası'nın ardından yardım dağıtımı esnasında güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çıkan çatışmada 1 kişi öldü

LES CAYES (AA) - Haiti'de Matthew Kasırgası'nın ardından başlatılan yardım dağıtımındaki aksaklıklar nedeniyle düzenlenen protestolarda bir kişi hayatını kaybetti.

Les Cayes Belediye Başkanı Gabriel Fortune, polis ile Puerto Rico'dan yardım getiren bir gemiye tırmanmaya çalışan göstericiler arasında çıkan çatışmada bir kişinin öldüğünü belirtti.

Fortune, "Polis, tansiyonu düşürmeye çalışıyor ancak çok zor durumdalar." dedi.

Port-au-Prince hükümetinin, kasırganın ardından yardım dağıtma konusundaki yetersizliğinden üzüntü duyduğunu belirten Fortune, "Yardımları gemiden taşıma kabiliyetimiz bile yok." ifadesini kullandı.

Gencin ölümüne tepki gösteren kalabalık, "Adalet istiyoruz." sloganları atarken, yüzlerce kişi lastik ve ağaç dallarını yakarak yollara barikat kurdu.

Gösteriye katılanlardan biri, "Burada kimse yiyecek alamıyor." dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Dame Marie köyünde geçen hafta kasırga mağdurlarına yardım dağıtıldığı sırada çıkan benzer bir çatışmada da bir kadın ölmüş, beş kişi yaralanmıştı.

Yağmacıların polise ve Birleşmiş Milletler (BM) arabulucularına taş attığı çatışmada polis, kalabalığa göz yaşartıcı gazla müdahale etmişti.

Haiti'de geçen ay, hızı saatte 215 kilometreyi bulan Matthew Kasırgası nedeniyle 11 kişi hayatını kaybetmişti.

BM Genel Sekreterinin Haiti Özel Temsilcisi Yardımcısı Mourad Wahba, Haiti'de en az 10 bin kişinin hastaneler ve barınaklarda kaldığını kaydetmişti.

Haiti İçişleri Bakanlığı, kasırga nedeniyle önlem olarak bin 247 kişinin 52 geçici sığınma merkezine yerleştirildiğini açıklamıştı.

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), Matthew Kasırgası'nın vurduğu Haiti'de 750 bin kişiye yardım ulaştırılması için 119 milyon dolarlık acil insani yardım çağrısında bulunmuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler