Güney Kore'ye konuşlandırılacak THAAD sistemi

Güney Kore'ye konuşlandırılacak THAAD sistemi

Güney Kore Devlet Başkanı Park:- "THAAD sisteminin, herhangi bir üçüncü ülkeyi hedef almasının nedeni ya da pratikte bir faydası yok. Kore hükümetinin, bu tür bir niyeti veya planı mevcut değil"

SEUL (AA) - Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, Kuzey Kore tehdidine karşı ABD'nin Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) füzelerinin mevzilendirilmesi planını savundu.

Rusya'da düzenlenecek Doğu Ekonomik Forumu'na katılacak Park, Rus Rossiya Segodnya ajansına verdiği röportajda, Kuzey Kore'nin askeri tehditlerinin bertaraf edilmesi durumunda THAAD sisteminin konuşlandırılması ihtiyacının "doğal olarak" ortadan kalkacağını söyledi.

Yonhap'ın haberine göre, Park, söyleşide "THAAD sisteminin, herhangi bir üçüncü ülkeyi hedef almasının nedeni ya da pratikte bir faydası yok. Kore hükümetinin, bu tür bir niyeti veya planı mevcut değil." ifadesini kullandı.

Park, ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kuzey Kore ile bağlantılı meselelerde samimi görüşmeler yapmayı ümit ettiğini belirterek, "Kuzey Kore'nin nükleer ve füze meselelerinin çözümü, ülkelerimiz arasında ve Uzak Doğu'da ortaklaşa kalkınmaya önemli ivme kazandıracağından, uzun vadeli bir vizyonla böyle değişiklikler yapılması için karşılıklı işbirliğini sürdürmeyi dört gözle bekliyorum." diye konuştu.

Rusya ve Çin, bunun Doğu Asya'da askeri gerilimi arttıracağını savunarak THAAD sistemine karşı çıkıyor.

Seul ve Washington yönetimleri, Kuzey Kore tehdidine karşı THAAD'nin gelecek yıl sonuna kadar Güney Kore'nin Seongju kasabasına konuşlandırılacağını açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler