Fındık Araştırma Enstitüsü Müdür Vekili Akar:

Fındık Araştırma Enstitüsü Müdür Vekili Akar:

"Fındıkta rekolte tespit komisyonunda görevli kişilerin teknik bilgisi ve arazi çalışmalarındaki hassasiyeti önem taşımaktadır"

GİRESUN (AA) - Fındık Araştırma Enstitüsü Müdür Vekili Aysun Akar, fındıkta rekolte tespit komisyonunda görevli kişilerin teknik bilgisi ve arazi çalışmalarındaki hassasiyetinin önem taşıdığını söyledi.

Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilerleyen günlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık il müdürlüklerinin koordinasyonuyla fındıkta rekolte tahmini çalışmalarına başlanacağını belirtti.

Fındık üretilen 6 ilde yapılacak çalışmalar için kurulacak komisyonlara kamudan ve fındık sektöründeki kuruluşlardan birer temsilci katılacağını ifade eden Akar, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 1 hafta ile 10 gün arası sürecek arazi çalışması sonucunda fındıkta rekolte tahmini belirlenecek. Fındıkta rekolte tespit komisyonunda görevli kişilerin teknik bilgisi ve arazi çalışmalarındaki hassasiyeti önem taşımaktadır. Bu yüzden dikkat edilmesi gereken husus, kurum veya kuruluşların komisyona görevlendirecekleri kişilerin, fındık konusunda yeterli teknik bilgiye sahip, fındık rekolte tahmini komisyonunda görev almış veya rekolte eğitimine katılmış kişiler olmalarıdır."

Akar, halen kullanılan fındıkta rekolte tahmin yönteminin, Fındık Araştırma Enstitüsünde yapılmış bir çalışmanın sonucu ortaya çıkarıldığını dile getirerek, "Fındık Araştırma Enstitüsü olarak, daha önce Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün koordinasyonuyla Fındıkta Rekolte Tahmini Eğitimi düzenledik. Talep gelirse bu eğitimleri tekrar düzenleyebiliriz." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler