FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

TBMM Başkanvekili Aydın:- "Biz geleceğimiz, ay yıldızlı bayrağımız, ezanımız, vatanımız, milletimiz için, o alçaklara ne ders verilmesi gerekiyorsa, o tanklara karşı gerekirse hedef olmaya hazırız. Siper olmaya hazırız"

ADIYAMAN (AA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Ahmet Aydın, "Biz geleceğimiz, ay yıldızlı bayrağımız, ezanımız, vatanımız, milletimiz için, o alçaklara ne ders verilmesi gerekiyorsa, o tanklara karşı gerekirse hedef olmaya hazırız. Siper olmaya hazırız." dedi.

Ahmet Aydın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Adıyaman'ın Kahta ilçesi otogarında demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslendi.

Halkın iradesini namus bildiğini belirten Aydın, halkın 15 Temmuz'da iradesine, geleceğine nasıl sahip çıktığını, bir insanın, milletin geleceği için göğsünü nasıl tanklara siper ettiğini, darbecilere karşı bir milletin nasıl direndiğini tarihin altın harflerle yazacağını belirtti.

Tüm dünyanın şu anda Türk milletini konuştuğunu ifade eden Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz geleceğimiz, ay yıldızlı bayrağımız, ezanımız, vatanımız, milletimiz için, o alçaklara ne ders verilmesi gerekiyorsa, o tanklara karşı gerekirse hedef olmaya hazırız. Siper olmaya hazırız. Bütün dünya bir milletin bir gecede vatanını nasıl koruduğunun manşetlerini atıyor. Bir milletin en büyük gücü tankı topu tüfeği değil, bir milletin en büyük gücü imanlı gençleridir. İşte bizim böyle imanlı, cesur yürekli evlatlarımız olduktan sonra sırtımız yere gelmez. Milletlerin gücü burada."

İradesini FETÖ'ye teslim eden ahlaksızların ve terörist başının en büyük darbeyi halktan aldığını, asıl darbeyi milletin yaptığını ifade eden Aydın, bu ruhun Çanakkale ruhu, Küt'ul Amare ruhu olduğunu, birliğin, kardeşliğin ruhu olduğunu ve "Çanakkale geçilmez" diyen ruhun, bugün "Darbecilere geçit yok" dediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini tehdit edenlere pabuç bırakmadığını vurgulayan Aydın, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ben kefenimi giyerek bu kutlu yola girdim dedi. Onursuz yaşamaktansa bir kez ölürüm, onurlu ölürüm' dedi. Millet onlara, 15 Temmuz gecesi darbecilere öyle bir tokat vurdu ki 15 Temmuz gecesi sizler namusunuza, iradenize sahip çıkmak için sokaklara çıkarken, sözde o demokratlar, fırınların ve bankamatiklerin yolunu tuttu. Bre gafiller asıl demokratlar burada." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler