FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Bursa'da gözaltı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 33 hakim ve savcıdan 24'ü tutuklandı

BURSA (AA) - Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 33 hakim ve savcıdan 24'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada gözaltına alınan 33 hakim ve savcı, Cumhuriyet Savcılığındaki sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi 4. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Şüphelilerden 24'ü mahkemece tutuklandı. Diğer 9 hakim ve savcı ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) talimatı üzerine 57 hakim ve savcı hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerden 45'ini evlerinde gözaltına almış, 12'sini yakalamak için çalışma başlatmıştı.

Gözaltına alınan 45 hakim ve savcıdan 33'ü adliyeye sevk edilmişti. Bursa'da kaldığı lojmanda yakalanan Cumhuriyet Savcısı Taner Aksakal ise dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Gözaltı işlemleri süren 11 şüpheli ise daha sonra adliyeye sevk edilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler