Eşini av tüfeğiyle öldüren Özpolat'ın yargılandığı dava

Eşini av tüfeğiyle öldüren Özpolat'ın yargılandığı dava

Eşini av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbetle yargılanan tutuklu sanık Ali Rıza Özpolat'ın yargılanmasına devam edildi- Maktül Halime Özpolat'ın kızı Kaya:-"Anneme, 'Seni öldüreceğim ve deli raporu alarak elimi kolumu sallayarak çıkarı

İSTANBUL (AA) - Eşini av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanan tutuklu sanık Ali Rıza Özpolat'ın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Ali Rıza Özpolat, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi gördüğü için katılmadı.

Duruşmada, maktul Halime Özpolat'ın oğlu Zülküf Özpolat ile kızı Zekiye Kaya ile avukatları hazır bulundu.

Duruşmada söz alan müşteki avukatı İpek Bozkurt, tutuklu sanık Ali Rıza Özpolat'ın eşini öldürdükten sonra birkaç kişiyle telefon görüşmesi yaptığı ve olayı anlattığını öne sürerek, "Sanığın duruşmaya katılmasını ve ifade vermesini talep ediyoruz. Zira, sanık eşi maktul Halide Özpolat'ı öldürdükten sonra cinayeti telefondan başka kişilere anlatmıştır. Bu da akli dengesinin yerinde olduğunun kanıtıdır." dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ali Rıza Özpolat'ın, üzerine atılı suçun niteliği, verilecek cezanın ölçülü olması ve dosyada mevcut suç şüphesini varlığını gösteren somut delillerin bulunması nedeniyle tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Tutuklu sanık Özpolat'ın, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde, yatarak tedavi gördüğünün bildirilmesi üzerine mahkeme heyeti, tedavinin, sanığın ifade vermesine engel olup olmayacağına ilişkin hastaneden bilgi alınmasını da karara bağladı.

- Duruşma sonrası açıklama

Duruşmaya ilişkin adliye önünde açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatlarında İpek Bozkurt, kadına yönelik şiddetin arttığını belirterek, kadın cinayetlerinde iyi hal indirimlerinin kaldırılması gerektiğini kaydetti.

Bozkurt, iki celsedir sanığı dinleyemediklerini belirterek, "Akıl hastanelerine yatmak bizim çok gördüğümüz artık standart indirim sebepleridir. Bizim amacımız bu tür davranışların artık klişeleşmiş olduğunu mahkemeye göstermektir. Sayın mahkeme bu klişeleşmiş bir yoldur. Siz buna itimat etmeyin biz size bu adamın akli dengesinin yerinde olduğunu göstereceğiz" diye konuştu.

Maktül Özpolat'ın kızı Kaya da annesinin sürekli kötü muameleye maruz kaldığını ve tehdit edildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Annem yıllarca eziyet gördü, kıskançlığa ve şiddete maruz kaldı. Sonunda mükafatı bu oldu. Anneme 'Seni öldüreceğim ve deli raporu alarak elimi kolumu sallayarak çıkarım, hiç kimse beni içeride tutamaz' diyordu."

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede şüpheli Ali Rıza Özpolat'ın eşi maktul Halide Özpolat'ı, çıkan tartışma sonucu evinde buluna av tüfeğiyle ateş ederek öldürdüğü ve silahıyla birlikte polise teslim olduğu belirtildi.

Özpolat'ın savcılık ifadesinde 36 yıllık eşiyle sürekli tartıştıklarını, eşini korkutmak için evde bulunan tüfeği alarak havaya doğrulttuğuna dikkati çekilen iddianamede, şüpheli Özpolat hakkında "üst soydan birini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler