Erzurum'da "Menopoz Okulu" başlıyor

Erzurum'da "Menopoz Okulu" başlıyor

Atatürk Üniversitesi ve Yakutiye Belediyesi işbirliği ile düzenlenen "Menopoz Okulu" için hazırlıklar tamamlandı

ERZURUM (AA) - Erzurum'da Atatürk Üniversitesi ve Yakutiye Belediyesi işbirliğinde "Menopoz Okulu" açılıyor.

Yakutiye Belediyesinden yapılan açıklamada, Belediye ile Atatürk Üniversitesinin kadın sağlığına yönelik güzel bir projede bir araya geldikleri belirtildi.

Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezince eğitim görevi üstlenilen "Menopoz Okulu" projesinde, katılımcıların servis, yemek ve eğitim giderlerinin belediye tarafından karşılanacağı ifade edildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kadınların belirli yaş aralığında karşılaştıkları menopoz ve menopoza dair toplumda yeterli bilginin olmamasından yola çıkan Yakutiye Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi, toplumdaki eğitim ve bilgi düzeyini yükseltmeyi hedefliyor. Menopoz Okulu için başvurular, Yakutiye Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilecek. 11 Mart'ta başlayacak ve hafta sonları yapılacak eğitim programında menopoz dönemi, menopoz dönemini etkileyen faktörler, menopoz döneminde görülen rahatsızlıklar ve baş etme yöntemleri, koruyucu sağlık uygulamaları, egzersiz, beslenme gibi konulara yer verilecek. Eğitim, haftada 2 saat olmak üzere 5 hafta sürecek."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler