Engelli öğrenciler Emniyet Müdürü Çalışkan ile buluştu

Engelli öğrenciler Emniyet Müdürü Çalışkan ile buluştu

Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında, Ümraniye Şakire Hanım Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ı ziyaret etti- Çalışkan:- "Engelli kelimesi toplumda kabul gördü. Engelli kelimesi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, engelli kelimesinin toplumda kabul gördüğünü belirterek, "Engelli kelimesinde bir sıkıntı yok. Ama ben bu kelimenin 'engin gönüllü' diye değiştirilmesini teklif ediyorum. Benim de bir yakınım engin gönüllü. Engin gönüllü kelimesi, çok daha güzel oluyor, çocuklarımıza daha çok yakışıyor. Hepsinin gönüllerinin inanılmaz derecede engin olduğuna inanıyorum." dedi.

Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında Ümraniye Şakire Hanım Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Nazım Duman, öğretmenler ve engelli öğrenciler, İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan'ı makamında ziyaret etti.

Çalışkan, yaşanan terör olayları nedeniyle ziyaretleri biraz ertelemek zorunda kaldıklarını, bir süredir huzurevi, çocuk yuvası gibi ziyaretlere zaman ayırmaya başladıklarını söyledi.

Engelli kelimesinin toplumda kabul gördüğünü anlatan Çalışkan, "Engelli kelimesinde bir sıkıntı yok. Ama ben bu kelimenin 'engin gönüllü' diye değiştirilmesini teklif ediyorum. Benim de bir yakınım engin gönüllü. Engin gönüllü kelimesi çok daha güzel oluyor, çocuklarımıza daha çok yakışıyor. Hepsinin gönüllerinin inanılmaz derecede engin olduğuna inanıyorum." diye konuştu.

Okul müdürüne, öğretmenlere, ailelere teşekkür eden Çalışkan, "Çocuklarımız çok çok iyi bir eğitim almışlar. Bizler de polis haftası dolayısıyla birtakım etkinlikler düzenliyoruz. Bunlardan biri de çocuklarımızla bir araya gelmek. Biz çok mutlu olduk bu ziyaretten. Bu çocuklarımızla güzel bir gün geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.

- Engelli öğrenci, Çalışkan'ın makam koltuğuna oturdu

Ümraniye Şakire Hanım Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Cansu Aybakan da otizmli çocuklara eğitim verdiklerini, 12. sınıf öğrencilerinin hayallerini gerçekleştirmek için "Bir Hayalim Var" adlı projeyle yola çıktıklarını belirtti.

Proje kapsamında doktor ya da polis olmak isteyen veya cumhurbaşkanıyla tanışmak isteyen çocukların hayallerini gerçekleştirmeyi amaçladıklarını aktaran Aybakan, "Bundan sonraki yaşamları boyunca ulaşamayacakları bu durumu onlara yaşatabilmek için Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünden ciddi destek aldık. Onun dışında gittiğimiz hiçbir kurum bizi geri çevirmedi. Çocuklarımıza 1 günlük de olsa polislik duygusunu yaşatmak için buradayız. İlginize çok teşekkür ederiz." dedi.

Daha sonra Emniyet Müdürü Çalışkan, polis kıyafetli engelli öğrencilerden Sabri Ali Fırat'ı makam koltuğuna oturturken, Oğuzhan Erginyavuz'u da yanına çağırdı. "Beni arabaya bindir, sinyaller ötsün, ben komiser oldum" diyen Fırat'a, Mustafa Çalışkan "Hayır, sen emniyet müdürü oldun." diye cevap verdi.

Engelli öğrencilerle Çalışkan arasında yaşanan diyaloglar, odada bulunanları gülümsetti. Bazı engelli öğrencilerin, Çalışkan'a sıkı sıkı sarıldığı görüldü.

Çalışkan'ın, engelli öğrencilere hediye takdim etmesinin ardından ziyaret sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler