Bursa Bilim Şenliği

Bursa Bilim Şenliği

Bu yıl 5'incisi düzenlenen "Bursa Bilim Şenliği" kapsamındaki proje yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi

BURSA (AA) - Türk Hava Yollarının (THY) ana sponsorluğunda, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından 6-8 Mayıs'ta bu yıl 5'incisi düzenlenen "Bursa Bilim Şenliği" kapsamındaki proje yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezinin ev sahipliğinde Merinos Parkı'nda gerçekleştirilen "Çevre ve Enerji" temalı şenlikte, bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek proje yarışmasına bin 360 proje başvurusu yapıldı.

"Bilim ve Teknoloji" konseptindeki yarışma için müracaatların değerlendirilmesi sonucu 4 kategoride 50 proje, adını finale yazdırdı. "Minik" ve "Çocuk" mucitler kategorisinde 10'ar, "Genç" ve "Usta" mucitler kategorisinde 15'er projenin finale kaldığı yarışmada, toplamda 102 bin lira ödül dağıtıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin verdiği ödüllerdeki sıralama ise şöyle:

Usta Mucitler Kategorisinde birincilik ve 16 bin TL'lik para ödülü 'Ses Frekanslarını Titreşim Diline Dönüştürebilen Sistemler ile İşitme Engelli Bireylerin Eğitimi' isimli projesiyle Oğuzhan Aydemir'in oldu. Aynı kategoride ikincilik ve 10 bin TL'lik para ödülüne 'Ultra Bus' isimli projesiyle Mahmut Çetin layık görüldü. Üçüncülük ve 8 bin TL'lik para ödülü ise 'Hidrojen Üretimi' isimli projesiyle Turgay Kamışlı'ya verildi.

Genç Mucitler Kategorisinde ise birincilik ve 11 bin TL'lik para ödülü 'Titreşen Diyaframlar Yöntemi ile sesten Elektrik Elde Edilmesi' isimli projesiyle Ersin Civan'ın oldu. Aynı kategoride ikincilik ve 7 bin TL'lik para ödülüne 'Kayıp enerji Avcısı Güneş Pillerinde Isı ile Kullanılmaz Hale Gelen Enerjinin Peltier Yardımıyla Elektriğe Dönüştürülmesi' isimli projesiyle Regaip Gül layık görüldü. Üçüncülük ve 4 bin TL'lik para ödülünü ise 'Görme Engelli Bireyler İçin Elektrik Okuma Cihazının Üretilip Geliştirilmesi' isimli projesiyle Ersin Ertürk'ün oldu.

Çocuk Mucitler Kategorisinde ise birincilik ve 6 bin TL'lik para ödülü 'Atık Kodu' isimli projesiyle Seyis Candan Işık'ın oldu. Aynı kategoride ikincilik ve 4 bin TL'lik para ödülüne 'Rezistanslı Çanak' isimli projesiyle Muhammet Fırat layık görüldü. Üçüncülük ve 3 bin TL'lik para ödülünü ise 'Kirli Gaz Önleme' isimli projesiyle Aydın Koçak aldı.

Minik Mucitler Kategorisinde ise birincilik ve 3 bin TL'lik para ödülü 'Geleceğimiz Boşa Akmasın' isimli projesiyle Mustafa Üzmez'in oldu. Aynı kategoride ikincilik ve 2 bin TL'lik para ödülüne 'Yer Yön Bulma Bastonu' isimli projesiyle Seçil Tosun layık görüldü. Üçüncülük ve bin 500 TL'lik para ödülünü ise 'Yosundan Elektrik Üretmek' isimli projesiyle Eda Baştürk'e verildi.

Tören, çektirilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

Bursa Bilim Şenliği

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler