Aydın'daki "usulsüz dinleme" davası

Aydın'daki "usulsüz dinleme" davası

Aydın'da 2010-2012 yılları arasında usulsüz dinleme iddialarına ilişkin dönemin Aydın İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ömer Candemir'in de aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi

AYDIN (AA) - Aydın'da 2010-2012 yılları arasındaki "usulsüz dinleme" iddialarına ilişkin eki Aydın İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ömer Candemir'in de aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasına FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturmada tutuklu bulunan sanık eski Aydın İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ömer Candemir, sanık polisler, tarafların avukatları ve dinlendiği öne sürülen Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken katıldı.

Mağdur olarak dinlenen AYTO Başkanı Hakan Ülken, MHP il yönetiminde bulunduğu 2011 yılında 3 ay süreyle dinlediğini belirterek, "Dinlenmeme bir sebep aklıma gelmiyor. Şikayetim devam etmektedir." dedi.

Duruşmada söz alan sanıklardan Metin Dedeoğlu ile Muharrem Kömür, "usulsüz dinlemede" herhangi bir sorumluluklarının bulunmadığını ileri sürerek bilirkişi raporunun incelenmesi için süre talep etti.

Tutuklu sanık Ömer Candemir'in avukatı ise müvekkilinin FETÖ/PDY üyeliğinden tutuklu olduğunu belirterek yargılandığı dosyadan beraatini talep etti.

Cumhuriyet Savcısı ise sanıklar hakkında darbe girişiminden sonra haklarında bir soruşturma olup olmadığı hususunun Aydın Cumhuriyet Başsavcılığına sorulması, varsa yapılan soruşturmanın akıbetinin bildirilmesinin istenmesi, sanıkların FETÖ/PDY ile bağlantılarının ve üyeliklerinin olup olmadığı hususunda Aydın Valiliği OHAL bürosuna yazı yazılarak bu hususta bilgi verilmesinin istenmesi, sanıklar Resul Köse ve Ömer Candemir'in üzerlerine atılı suçun niteliği, mevcut deliller göz önünde bulundurularak tutuklanmalarını talep etti.

Mahkeme heyeti, bilirkişi raporuna karşı beyanda bulunmak üzere sanıklar ile vekillerine süre verilmesine, sanıklar Resul Köse ve Ömer Candemir'in üzerine atılan suçun niteliği, bilirkişi raporunun içeriği, ilgili şubede yönetici pozisyonunda olmaları nedeniyle mevcut deliller göz önünde bulundurularak tutuklanmalara yönelik yakalama kararı çıkartılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Dava

Aydın'da 2010-2012 yılları arasında MHP'li bazı yöneticiler, Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken ve büyükşehir olmadan önce Aydın Belediyesi yöneticilerini yasa dışı yollardan dinlediği gerekçesiyle aralarında dönemin Aydın Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ömer Cendemir'in de bulunduğu 11 polis hakkında Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yılında soruşturma başlatılmıştı. Eski şube müdürü Candemir, 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması çerçevesinde tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler