Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt, Irak'ta

Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt, Irak'ta

Irak Dışişleri Bakanı Caferi:- "Arap ülkeleriyle birlikte bölgedeki gerginliği gidermeye çalışıyoruz. Arap ülkelerinin DEAŞ'la mücadelemize destek vermesini bekliyoruz"- Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt:- "Irak'ın topraklarını geri almasındaki gücü s

BAĞDAT (AA) - Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, ülkesinin Arap ülkeleriyle birlikte bölgedeki gerginliği gidermeye çalıştıklarını ifade ederek, bu ülkelerden terör örgütü DEAŞ'la mücadelelerine destek beklediklerini belirtti.

Caferi, Bağdat'ta bulunan Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Irak'ın bu ay içerisinde Ürdün'de düzenlenecek Arap Birliği Kongresi'ne güçlü şekilde katılacaklarını belirten Caferi, "Suriye'nin de Arap dünyasının dışında kalmaması gerekir." şeklinde konuştu.

Caferi, "Arap ülkeleriyle birlikte bölgedeki gerginliği gidermeye çalışıyoruz. Arap ülkelerinin de DEAŞ'la mücadelemize destek vermesini bekliyoruz." dedi.

Irak güvenlik güçlerinin DEAŞ'la mücadelesinden övgüyle bahseden Ebu Gayt, "Irak'ın topraklarını geri almasındaki gücü sürpriz olmadı. Haftalar veya birkaç ay sonra Caferi ile Irak'ın zaferini Musul'da kutlamayı umuyorum. Arap Birliği, Irak'taki göçmenlere yardım sandığı oluşturma konusunda başarısız oldu." ifadelerini kullandı.

Ebu Gayt, "Suriye'nin Arap Birliği'ne dönüşünde ihtilaflar var ancak sorunun siyasi olarak çözülmesini bekliyoruz." dedi.

Bağdat'a gelen Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt'ın, Başbakan Haydar el-İbadi, Cumhurbaşkanı Fuad Masum ve Meclis Başkanı Selim el-Cuburi ile görüşmesi bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler