Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

YASED Yönetim Kurulu Başkanı Erdem:- "Ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan bu terör saldırılarının sona ermesini, toplumsal barış ve huzurun yeniden tesis edilmesini ümit ediyoruz"- MÜSİAD Genel Başkanı Olpak:- "Kardeşlerimizin hayatını, evlatlarımız

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erdem, Ankara Kızılay'daki terör saldırısına ilişkin, ülkenin huzur ve istikrarını hedef alan bu saldırıların sona ermesini, toplumsal barış ve huzurun yeniden tesis edilmesini ümit ettiklerini bildirdi.

Erdem, yaptığı yazılı açıklamada, dernek olarak Ankara Kızılay Meydanı'nda gerçekleşen ve çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesiyle yaralanmasına yol açan saldırıyı kınadıklarını kaydetti.

Son dönemde art arda meydana gelen terör saldırılarından dolayı büyük bir üzüntü ve endişe duyduklarını aktaran Erdem, "Ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan bu terör saldırılarının sona ermesini, toplumsal barış ve huzurun yeniden tesis edilmesini ümit ediyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

- "Türkiye teröre boyun eğmeyecek"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak ise dernek olarak Ankara'da düzenlenen terör saldırısını lanetlediklerini belirtti.

"Kardeşlerimizin hayatını, evlatlarımızın geleceğini ve milletimizin birliğini hedef alan bu alçak saldırılar amacına ulaşmayacak, bizleri yıldıramayacaktır" ifadelerini kullanan Olpak, dün birlik açıklaması yapan terör örgütlerinin ülkenin ve milletin birliğini yıkamayacağını vurguladı.

Olpak, Türkiye'nin teröre boyun eğmeyeceğini, terörün Türkiye'ye boyun eğeceğinin altını çizdi.

Milletin bir kez daha canının yandığını bildiren Olpak, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

- "Hain saldırılar, vatandaşlarımızın demokrasi ve huzur iradesini kırmamalı"

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Yaşar Doğan da Ankara'da meydana gelen hain terör saldırısını şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Bu elim saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet, tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar dilediklerini aktaran Doğan, son aylarda ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya, vatandaşların huzurunu kaçırmaya yönelik terör saldırılarıyla zor günler geçirildiğini dile getirdi.

Doğan, terörün, demokratik ve gelişen Türkiye'nin barış ve huzurunu hedef aldığını vurgulayarak, "Bu hain saldırılar, vatandaşlarımızın demokrasi ve huzur iradesini kırmamalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Ülke üzerinde yaşanan hain oyunlar karşısında ortak bir dil ve iradeyle karşı duruş sergilenmesi gerektiğine dikkati çeken Doğan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Saldırının faillerinin bir an önce bulunarak hesap sorulmasını, bu gibi saldırıların bir daha olmaması için gerekenlerin yapılmasını diliyoruz. Ülkemizin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olarak üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğimizi yüce milletimize ve kamuoyuna saygıyla duyururuz. Hepimizin başı sağ olsun."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler