Anadolu Ajansı 97 yaşında

Anadolu Ajansı 97 yaşında

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kazancı başkanlığındaki heyet Anıtkabir'i ziyaret etti- Kazancı:"Anadolu Ajansı, 15 Temmuz 2016 gecesi asli ve tarihi görevini bir kez daha yerine getirerek, milli egemenliğe kasteden darbecilerin değil milli irad

ANKARA (AA) - Anadolu Ajansının (AA) kuruluşunun 97'nci yıl dönümü dolayısıyla Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı başkanlığındaki heyet, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Kazancı ile Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Müdür yardımcıları ve yayın yönetmenlerinden oluşan heyet, Aslanlı Yol'dan geçerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Şenol Kazancı, kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan, üzerinde "Anadolu Ajansı" yazılı çelengi mozoleye bıraktı.

Saygı duruşunda bulunan heyet daha sonra mozoleye çıkan merdivenlerde anı fotoğrafı çektirdi. Buradan Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen heyet adına AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Büyük Önder Atatürk, Kurtuluş Savaşımızın şerefli ve kutsal mücadelesini dünyaya duyurmak amacıyla 6 Nisan 1920'de kurduğunuz Anadolu Ajansı bugün 97 yaşındadır.

Anadolu Ajansı, 15 Temmuz 2016 gecesi asli ve tarihi görevini bir kez daha yerine getirerek, milli egemenliğe kasteden darbecilerin değil milli iradenin sahibi olan halkın sesini dünyaya duyurmuş ve 97 yıl önce Kurtuluş Savaşı döneminde olduğu gibi bağrından çıktığı milletinin ve devletinin yanında yer almıştır.

Anadolu Ajansı, bundan sonra sadece Anadolu'nun değil tüm mazlum coğrafyaların ve milletlerin sesini büyük azim ve fedakarlıkla duyurmaya devam edecektir. Bu vesileyle ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler