Adana'da zabıta ekiplerinden yaka kameralı denetim

Adana'da zabıta ekiplerinden yaka kameralı denetim

Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, yakalarına takılan kamera sistemiyle yaptıkları denetimleri görüntülü ve sesli kayıt altına almaya başladı - Ekiplere dağıtılan 277 kamerayla daha şeffaf hizmet amaçlanıyor

ADANA (AA) - Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, yakalarına takılan kamera sistemiyle, gün içinde yaptıkları denetim ve hizmetleri görüntülü ve sesli kayıt altına almaya başladı.

Kent genelinde görev yapan zabıta ekiplerinin daha şeffaf hizmet yürütmesi amacıyla başlatılan uygulama kapsamında ilk etapta 277 kamera görevlilere dağıtıldı.

Gün içerisinde yaptıkları denetimleri sesli ve görüntülü olarak kaydeden ekipler, kamerayla ilk olarak merkez Çukurova ilçesindeki Turgut Özal Bulvarı'nda denetim gerçekleştirdi.

İş yerlerine giderek yeni hizmeti tanıtan zabıta ekipleri, herhangi bir şikayet halinde kayıtların inceleneceğini ifade etti.

Çekilen görüntülerin zabıta ve vatandaşların haklarının korunması amacıyla arşivleneceği, gerekli görüldüğü takdirde incelenip, delil olarak kullanılacağı bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler