ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Uluslararası Hukukçular Birliği ile Teknik Elemanlar Derneği İstanbul İl Başkanlığı, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını kınadı

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Hukukçular Birliği ile Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) İstanbul İl Başkanlığı, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepki gösterdi.

Uluslararası Hukukçular Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımakla Arap, İslam ve uluslararası uyarıları göz ardı ederek, dünyadaki Müslümanların ve Hristiyanların duygularına meydan okuduğu belirtildi.

Bu adımı atmanın bölge ve dünya için ciddi tehlikeli sonuçları olacağına işaret edilen açıklamada, "Dünyadaki, özellikle de Arap ve Müslüman ülkelerdeki hukukçuları, dünyanın karşı karşıya bulunduğu bu tehdide karşı uygun ve gerekli pozisyonları almaya davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

- "Kudüs, her daim Müslüman kimliğiyle kalacaktır"

TEKDER'den yapılan açıklamada da ABD yönetiminin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve İsrail'deki Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağı yönündeki açıklamanın sorumsuzca olduğu kaydedildi.

Açıklamada, ABD tarafından alınan bu kararın uluslararası hukuka ve BM Güvenlik Konseyi kararlarına aykırı olduğu vurgulanarak, "Bilinmelidir ki bu karar, coğrafi ve tarihi gerçekleri değiştiremeyecektir. Aynı zamanda Filistin halkına, kutsal değerlerine ve İslam ümmetine saldırı niteliği taşımaktadır. Kudüs, her daim Müslüman kimliğiyle kalacaktır. Bütün dünya Müslümanları şunu artık anlamalıdır ki İslam ümmetinin huzuru ve kurtuluşu ancak birlik ve beraberlikte, yani kardeşlik ve vahdettedir." değerlendirmesinde bulunuldu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler