"15 Temmuz gecesinin birlik ruhuyla 'evet' diyelim"

"15 Temmuz gecesinin birlik ruhuyla 'evet' diyelim"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci:- "15 Temmuz gecesinin birlik ruhuyla 'evet' diyelim. Yenikapı'daki kardeşlik ruhunun devamı, güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için 'evet' diyelim. Demokrasimizin, özgürlüklerin, insana saygının hakim kılınması için 'ev

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, 16 Nisan'da halk oyuna sunulacak anayasa değişikliğine 15 Temmuz darbe girişimi gecesinin birlik ruhuyla "evet" denilmesini istedi.

Temurci, İstanbul Mardinliler Federasyonunun (MARDİNFED) düzenlediği etkinlikteki konuşmasında, 16 Nisan'daki halk oylaması ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mardin'in önemine ve tarihine dikkati çeken Temurci, "İstanbul bizim medeniyetimizin en renkli şehirlerinden biridir. Şu anda bir kardeşlik sofrasında beraberiz. Bence her şeyden önemli olan, bu sofrada hep birlikte bulunabilmektir. Mardinlilerin dediği gibi, 'Gecesi gerdanlık, gündüzü seyranlık olan şehir.' O şehri selamlıyoruz." dedi.

Darbe girişimi gecesi elde edilen zaferle bugünlere gelindiğini vurgulayan Temurci, o gece FETÖ'cülerin başarılı olması durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sultan Abdülaziz'e benzer bir akıbetle karşılaşacağını kaydetti.

Temurci, 15 Temmuz'un Batı'nın Türkiye'ye dayatacağı ikinci bir Sevr'in hazırlığı olduğuna dikkati çekerek, "Artık taşeronlar devre dışıdır. Bu çorabı başımıza örenlerin kim olduğunu daha net görebiliyoruz. Bu millet yüzyıl önce neyi yaşadıysa, şu anda da bu topraklar aynı şeyi yaşadı. Türkiye Norveç, Danimarka değildir. Türkiye, dört bir yanı kuşatılmış ateş çemberidir. Türkiye gerçekten Avrupa ve Asya'nın ortasında köprü konumundadır. Osmanlı bakiyesi, büyük bir imparatorluğun temsilcileriyiz. Biz herhangi bir ülke değiliz." diye konuştu.

Türkiye'nin sadece Türkiye'den ibaret olmadığını anlatan Temurci, Türkiye'nin güçlenmesinin bir coğrafyanın ve ümmetin ayağa kalkmasını sağlayacağını aktardı. "Öldürmeyeceksin" anlayışının kendilerinin kırmızı çizgisi olduğunu kaydeden Temurci, şöyle devam etti:

"Onun için öldürenlerle ve katillerle mücadele sadece Recep Tayyip Erdoğan'ın değil, bu topraklarda yaşayan herkesin görevidir. O yüzden bu referandum, partiler üstü bir meseledir. Devletimizin geleceği için beka meselesidir. Hepimizin meselesidir. Toplum olarak siyasi çekişmeleri bir kenara bırakalım. 15 Temmuz gecesinin birlik ruhuyla 'evet' diyelim. Yenikapı'daki kardeşlik ruhunun devamı, güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için 'evet' diyelim. Demokrasimizin, özgürlüklerin, insana saygının hakim kılınması için birlikte 'evet' diyelim."

Etkinliğe Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul MARDİNFED Başkanı İbrahim Biter ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler