15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:- "Bugün düşündüğümüzde ve geriye doğru baktığımızda o gün (darbe girişimi) buradan uçaklar kalkabilseydi veya destek güçleri harekete geçebilseydi çok daha farklı acıları yaşayabilirdik"

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Malatya'da yaşanan olaylara ilişkin, "Bugün düşündüğümüzde ve geriye doğru baktığımızda o gün buradan uçaklar kalkabilseydi veya destek güçleri harekete geçebilseydi çok daha farklı acıları yaşayabilirdik." dedi.

Tüfenkci, Malatya Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt belediyeleri tarafından hazırlanan, "15 Temmuz Demokrasi Nöbeti ve Şehitlerimizi Anma Programı" kapsamında düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Yürüyüşün ardından Malatya Valiliği'ne geçen Tüfenkci, göreve yeni başlayan Vali Ali Kaban'ı ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

FETÖ'nün hain darbe girişiminin üzerinden 1 yıl geçtiğini anımsatan Bakan Tüfenkci, geçen yıl ülkenin büyük sıkıntılar yaşadığını kaydetti.

Malatya'nın, darbe girişiminde önemli bir yeri olduğunu, eski Vali Mustafa Toprak'ın o hain gece önemli görevler ifa ettiğini vurgulayan Tüfenkci, kentteki girişimin durdurulmasında Büyükşehir Belediyesi, AK Parti teşkilatları, darbenin içerisinde bulunmayan güvenlik güçleri ve en önemlisi de vatandaşların büyük payının olduğunu dile getirdi.

Kentin operasyonel güce sahip olduğuna işaret eden Tüfenkci, şöyle devam etti:

"2. Ordu'nun Malatya'da bulunması ve üst düzey komutanın bu darbecilerle beraber hareket etmesi ve yargılanıyor olması... O gün Malatya'da bulunan arkadaşlarımız ve şehrin demokrasiye, milli iradeye sahip çıktığını, Cumhurbaşkanı'mızın çağrısından önce sokaklara inen ve çağrıyla birlikte caddeleri sel eden bir Malatya'ya ve vatandaşlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bugün düşündüğümüzde ve geriye doğru baktığımızda o gün buradan uçaklar kalkabilseydi veya destek güçleri harekete geçebilseydi çok daha farklı acıları yaşayabilirdik ama buradaki bütün arkadaşlarımız hiçbir ayrım gözetmeden söylüyorum o gün demokrasiye, milli iradeye sahip çıktılar. Önemli olan vatan dediler, gerisi teferruat deyip kendi canlarını, kanlarını, mallarını ortaya koyarak darbecilere karşı durdular. Baktığımız zaman da Malatya o kadar darbede önemli rol oynamasına rağmen halkının ve yöneticilerinin bütünlüğü içerisinde çok sakin bir şekilde ve en az hasarla darbe girişimini önlemiş oldular."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler