15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

TDF tarafından 15 farklı zirvede eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "15 Temmuz Zirve Tırmanışı" etkinliğinin Kazdağları etabı, 180 dağcının katılımıyla gerçekleştirildi

BALIKESİR (AA) - Türkiye Dağcılık Federasyonunun (TDF) organize ettiği 15 Temmuz Zirve Tırmanışı etkinliğinin Kazdağları etabı, 180 dağcının katılımıyla yapıldı.

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli Mahallesi'nden Kazdağları Milli Parkı'na araçlarla giden dağcılar, toplanma alanında bir araya geldi. Tırmanış öncesi yapılan anma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, burada yaptığı konuşmada, Balıkesir sınırları içinde olan Kazdağları'nın doğasıyla eşsiz güzelliğe sahip cennet bir mekan olduğunu söyledi.

Uğur, 60'ı Balıkesirli 180 dağcının katılımıyla zirve tırmanışını gerçekleştireceklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Tüm şe hitlerimizi ve 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Allah rahmet eylesin. Biz bu yürüyüşleri yapabiliyorsak Çanakkale'deki, terörle mücadeledeki ve 15 Temmuz'daki şehitlerimiz sayesindedir. Atalarımızdan daha rahat bir hayat yaşıyoruz. Bu ülkeye canını, kanını veren, bayrağı için şehit düşenleri tekrar yad ediyorum."

Konuşmanın ardından tırmanışa katılan yaklaşık 15 dağcılık derneğinin üyeleri tarafından Uğur'a plaket takdim edildi. Uğur da Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı adına katılımcılara teşekkür belgesi verdi.

Daha sonra 180 dağcı, jandarma ve sağlık görevlileri eşliğinde Kazdağlarının zirvesi Sarıkız Tepesi'ne tırmanışa başladı.

Kayalık alanda yaklaşık yarım saat süren tırmanışın ardından bin 726 rakımlı zirveye ulaşan dağcılar, Edremit Körfezi manzarasını izledi. Dağcılar, zirvede bir süre dinlenerek, hatıra fotoğrafları çektirdi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler