Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde havanın geç ısınması nedeniyle doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken domuz ve kurt sürülerinin köy ve kent merkezine inmesi üzerine Ziraat Odası Başkanlığı tarafından doğaya yem konuldu

KARS (AA) - Sarıkamış ilçesinde havanın geç ısınması nedeniyle doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken domuz ve kurt sürülerinin köy ve kent merkezine inmesi üzerine, Ziraat Odası Başkanlığı doğaya yem bıraktı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk ve yağışlı hava, yaban hayatı olumsuz etkiliyor. Yiyecek bulmakta güçlük çeken domuz ve kurt sürülerinin köy, kent merkezinde yiyecek araması üzerine Sarıkamış Ziraat Odası Başkanlığı çalışma başlattı.

Ziraat Odası personeli, topladıkları sakatat, ekmek, kemik ve yemek artıklarından oluşan yaklaşık 300 kilo yiyeceği, Acısu deresi, soğanlı, aşıt mevkisi ve Handere köyü yakınlarındaki ormanlık araziye bıraktı.

Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Nesim Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sene sert geçen kışın ardından bahar mevsimine girilmesine rağmen havanın soğuk ve yağışlı geçtiğini, bundan en çok yaban hayatının etkilendiğini ifade etti.

Yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta zorlandığına dikkat çeken Gök, bu nedenle de yaban hayvanlarının kent ve köy yakınlarına kadar geldiğini söyledi.

Nisan ayının ortalarında olunduğunu, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların meralara çıkma zamanının geldiğini anımsatan Gök, "Hem yaban hayvanları koruma amaçlı hem de üreticilerimizin hayvanlarına zarar gelmemesi amacıyla üyelerimizin el birliğiyle topladığı erzakları, sakatatları ormanlık araziye bıraktık. Yaban hayvanların bu üreme mevsiminde aç kalmamaları için kişi ve kurumların yaban hayata karşı daha duyarlı olmaları gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı