Trakya'da "tam ari" çalışmaları

Trakya'da "tam ari" çalışmaları

Türkiye'nin hayvancılıkta Hollanda'sı olarak adlandırılan Trakya'nın hastalıklardan "tam ari" olması için çalışmalar titizlikle sürdürülüyor- Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Dermenci: - "Trakya'da artık hayvancılık bilinçli olara

KIRKLARELİ (AA) - Türkiye'nin hayvancılıkta Hollanda'sı olarak adlandırılan Trakya'nın hastalıklardan "tam ari" olması için çalışmalar titizlikle devam ediyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca 2010 yılında şap hastalığından ari ilan edilen Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'da, hayvanlarda görülen tüberküloz, brusella hastalıklarına karşı da mücadele ediliyor.

Kırklareli Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trakya'nın tüm hastalıklardan ari olması için çalıştıklarını söyledi.

Trakya'da hayvancılığın son yıllarda ciddi anlamda bir ivme kazandığını dile getiren Dermenci, "Trakya'nın hastalıklardan 'tam ari' olması gerekiyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın da bu yönde bir çalışması olduğunu biliyoruz. İnşallah en kısa sürede Trakya hastalıklardan ari olacak." diye konuştu.

Trakya'da yaklaşık 550 bin büyükbaş, 1 milyondan fazla da küçükbaş hayvan bakıldığını vurgulayan Dermenci, Trakya'nın hayvancılıkta Türkiye'nin Hollanda'sı olarak tanımlandığını ifade etti.

Trakya'daki gerek hayvan birlikleri gerekse Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin hastalıklara karşı ciddi çalışmalar yürüttüğüne işaret eden Dermenci, "Trakya'da artık hayvancılık bilinçli olarak yapılmakta. 2010 yılında şap hastalığından ari ilan edilen Trakya artık tüm hastalıklardan arınmış ve 'tam ari' olmak için mücadele etmektedir." ifadelerini kullandı.

- "Etimiz ve sütümüz Avrupa standartlarında"

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ümit Ortan da kentte üretilen et ve sütün Avrupa standartlarında olduğuna dikkati çekti.

Trakya'da hayvanlarda hastalıkların çok az seviyede görüldüğünü belirten Ortan, Trakya'ya dışarıdan izinsiz ve kontrolsüz hayvan giriş çıkışlarının da yasak olduğunu anlattı.

Trakya'ya başka bir bölgeden hayvan sokulması için gerekli işlemlerin tamamlanmış olması gerektiğini dile getiren Ortan, şöyle devam etti:

"Avrupa ülkelerine gönderdiğimiz et ve süt ürünleri bizim kalitemizi zaten ortaya koyuyor. Bu nedenle hayvanlarımız hastalıklardan tamamen uzak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak gece gündüz demeden hayvanlarımızı kontrol ediyor ve gerekli tüm aşılamaları zamanında yerine getiriyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :