TBMM Başkanvekili Aydın, Moldova'da

TBMM Başkanvekili Aydın, Moldova'da

Ahmet Aydın, Moldova'daki gazetecilere, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin röportaj verdi - Aydın:- "Türkiye'deki darbe girişimini FETÖ planladı. Bu örgüt 40 yıl boyunca sadece Türkiye'de değil, dünyanın en az 150 ülkesinde konuşlandı"

KİŞİNEV (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Moldova'daki gazetecilerle bir araya gelerek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Türkiye'deki darbe girişimini FETÖ planladı. Bu örgüt 40 yıl boyunca sadece Türkiye'de değil, dünyanın en az 150 ülkesinde konuşlandı." dedi.

Moldova'nın bağımsızlığının 25. yıl dönümü törenlerine katılan Aydın, Türkiye'nin Kişinev Büyükelçiliğini ziyaret ederek, Müsteşar Erdoğan Odabaş ile görüştü. TBMM Başkanı Aydın, yaklaşık 4 ay önce hizmete giren yeni büyükelçilik binası ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Aydın, daha sonra Moldova'daki gazetecilere, "15 Temmuz darbe girişimi" hakkında ayrı ayrı röportaj verdi, Moldova TV Yapımcısı Natalia Vlassova ve Gagavuz gazeteci Todor Zanet'in sorularını yanıtladı.

- Gagavuz gazetesinin manşeti darbe girişimi

Zanet, Ahmet Aydın'a, Moldova'nın tek Türkçe yayınlanan Ana Sözü Gazetesi ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Todor Zanet, gazetenin son sayısının manşetinde, "Türkiye'deki darbe girişimi" ilişkin haberler yer aldığını kaydetti.

Başkanvekili Aydın, Moldovalı gazetecilere, "Türkiye'deki darbe girişimini FETÖ planladı. Bu örgüt 40 yıl boyunca sadece Türkiye'de değil, dünyanın en az 150 ülkesinde konuşlandı." dedi.

FETÖ'nün çeşitli yardım dernekleri, okullar, yatırım, hizmet ve diyalog gibi insana hoş gelen terimlerle herkesin gözünü boyadığını anlatan Aydın, "FETÖ'nün gerçek niyeti sadece Türkiye'yi ele geçirmek değil, geri planda bütün dünyayı ele geçirmek gibi düşünceleri var. Faaliyet gösterdiği her ülke için bir tehdit oluşturuyor." diye konuştu.

Ahmet Aydın, Moldova'nın kalkınması ve refahı için destek verdiklerini, bu kapsamda TİKA'nın bugüne kadar 58 milyon dolarlık yatırım ve proje gerçekleştirdiğini bildirdi.

Moldova'nın eğitim seviyesinin yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Aydın, Moldova'nın AB entegrasyonu içerisinde geleceğine destek verdiklerini belirtti.

Aydın, Gagavuz Yeri'nin Moldova'nın toprak bütünlüğü içerisinde gelişmesini, refahını ve kalkınmasını da desteklediklerini vurguladı.

- AA'nın darbe kitabını verdi

Başkanvekili Aydın, Moldova ve Gagavuzlu gazetecilere, Anadolu Ajansı'nın 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili hazırladığı kitabı verdi.

TİKA Başkanlığı Kişinev Program Koordinatörü Canan Alpaslan da daha sonra Aydın'a faaliyetleri hakkında sunum yaptı.

Ahmet Aydın, Moldova İslam Kültür Merkezi'ni de ziyaret ederek, içinde mescit ve Moldovalı öğrencilerin eğitim gördüğü sınıflar, yatakhanelerin de bulunduğu merkezi gezdi.

Aydın, Merkez Başkanı Mehmet Üstün'den faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Moldova'da yatırımları olan Türk iş adamları ile bir araya gelen Aydın, görüşmenin ardından, Türkiye'nin Kişinev Büyükelçiliği Müsteşarı Erdoğan Odabaş'ın, onuruna verdiği öğle yemeğine katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :