Susamasanız da su için

Susamasanız da su için

Medicana Konya Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Diyetisyen Merve Sena Nazlı, kış aylarında su tüketiminin azalmasının sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, günlük yeterli su alımının önemine vurgu yapıyor.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte havaların soğuması, su tüketiminin azalmasına neden olabilir ve bu durum çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Medicana Konya Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Diyetisyen Merve Sena Nazlı, konuyla ilgili önemli uyarılarda bulunarak, günlük yeterli su alımının sağlığımız açısından kritik bir rol oynadığını ifade ediyor.

Diyetisyen Nazlı, vücudumuzun büyük bir kısmının su ile oluştuğunu hatırlatarak, organların düzgün çalışabilmesi, vitamin ve minerallerin taşınabilmesi, virüs ve bakterilerin atılabilmesi için su tüketiminin hayati öneme sahip olduğunu belirtiyor. Susamayı veya aşırı terlemeyi beklemenin doğru olmadığını vurgulayan Nazlı, günlük 2, 2 buçuk litre su içmenin önemine dikkat çekiyor.

Kronik yorgunluk, baş ağrısı gibi belirtilerin su tüketiminin yetersizliğinden kaynaklanabileceğini belirten Diyetisyen Nazlı, böbrek sağlığını korumak için bol bol su içmeye özen gösterilmesi gerektiğini söylüyor. Ancak aşırı su tüketiminin de zararlı olabileceğine dikkat çeken Nazlı, günlük 8-10 bardak ya da 2, 2 buçuk litre su tüketiminin ideal olduğunu ifade ediyor.

Diyetisyen Merve Sena Nazlı, özellikle çay ve kahve tüketenlerin su ihtiyacını göz ardı etmemesi gerektiğini belirterek, her bir bardak çay veya kahve içildiğinde yanında büyük bir bardak su içilmesi gerektiğini hatırlatıyor. Ayrıca suyu daha çekici hale getirmek için içine meyve dilimleri, limon veya tarçın eklenmesini öneriyor.

Yaşlı ve çocukların da su içmeye özen göstermeleri gerektiğini vurgulayan Nazlı, yaşlılarda su tüketiminde azalma eğilimi olabileceğini ancak bu durumun ortalama 2 litrenin altına düşmemesi gerektiğini belirtiyor.

Diyetisyen Nazlı, su tüketimini ihmal etmenin vücudu susuz ve enerjisiz bırakabileceğini, bu durumun eklem rahatsızlıkları, işitme sorunları gibi çeşitli sağlık problemlerine yol açabileceğini sözlerine ekliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.