Sonsuz Şükran Köyü'nde Hıdırellez coşkusu

Sonsuz Şükran Köyü'nde Hıdırellez coşkusu

Konya'nın Hüyük ilçesinde bulunan Sonsuz Şükran Köyü, sanatçılara ait kerpiç evlerin ev sahipliği yaptığı Hıdırellez kutlamalarıyla dolup taştı. Köy sakinleri ve davetliler, müzik, oyun ve geleneksel lezzetlerle baharı karşıladı.

Konya'nın Hüyük ilçesinde yer alan Sonsuz Şükran Köyü, baharın gelişiyle birlikte coşkulu bir Hıdırellez kutlamasına ev sahipliği yaptı. Çavuş Mahallesi'nde bulunan yerleşim merkezinde düzenlenen etkinliğe köy sakinleri ve davetliler yoğun ilgi gösterdi. Müzik eşliğinde dans edip eğlenen katılımcılar, gökyüzüne renk katan uçurtma uçurma etkinliği ve ilgi çeken yarışmalarla keyifli vakit geçirdi.

Sonsuz Şükran Köyü'nde Hıdırellez coşkusu

Etkinlik kapsamında gül bahçesindeki fidanlara kurdeleler bağlanarak dilekler tutulurken, yöresel lezzetlerden olan "mürdük aşı" da katılımcılara ikram edildi. Köy sakinlerinden olan ve aynı zamanda bir film yapımcısı ve yönetmen olan Atalay Taşdiken, etkinlikte yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkür ederek, Sonsuz Şükran Köyü'nü eski canlılığına kavuşturmak için yerel yönetim ve devlet desteğiyle çalışacaklarını belirtti.

Sonsuz Şükran Köyü'nde Hıdırellez coşkusu

Hüyük Belediye Başkanı Sadık Sefer ise, köyde düzenlenen etkinliklerin ilçenin ve bölgenin turizm potansiyelini artırdığını vurgulayarak, köyün turizm ve tanıtım açısından önemine değindi.

Çavuş Mahallesi Muhtarı Ali Kovancı da katılımcılara teşekkür ederek, köyde yaşayanların ve misafirlerin birbirlerine olan desteğine vurgu yaptı.

Sonsuz Şükran Köyü'nde Hıdırellez coşkusu

Sonsuz Şükran Köyü'nde gerçekleşen Hıdırellez kutlamaları, bölgenin kültürel zenginliğini ve birlikte yaşama kültürünü yansıtan önemli bir etkinlik olarak öne çıktı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler