‘Çöl tozu’ atakları artırdı

‘Çöl tozu’ atakları artırdı

Afrika üzerinden gelen çöl tozları ve sıcak hava dalgası Türkiye'yi etkisi altına alırken, sağlık uzmanları toplumu çöl tozlarının oluşturduğu tehlikelere karşı uyarıyor.

Türkiye'nin birçok bölgesini etkisi altına alan çöl tozları ve sıcak hava dalgası, sağlık açısından ciddi riskler oluşturuyor. Medipol Mega Üniversite Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Kansu, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Dr. Kansu, tozun vücudun birçok noktasını etkilediğini belirterek özellikle çocuklar, alerjisi ve astımı olanlar, KOAH'lılar ve yaşlıların daha fazla risk altında olduğunu vurguladı. Çöl tozlarının solunum yolu şikayetlerini artırdığını ve ciltte tahrişe yol açtığını ifade eden Dr. Kansu, toz bulutunun içindeki kimyasalların ileriye dönük kronik hastalıklara neden olabileceğini de belirtti.

‘Çöl tozu’ atakları artırdı

Hastaların artan şikayetlerle hastanelere başvurduğunu dile getiren Dr. Kansu, özellikle kronik rahatsızlığı olan kişilerin maske kullanmalarını önerdi. Bununla birlikte, çöl tozlarının solunum semptomlarını kötüleştirdiğini ve acil durumları tetiklediğini belirten Dr. Kansu, halkı dışarıda geçirdikleri zamanı azaltmaya, pencereleri sık sık açmamaya ve eve döndüklerinde duş alıp kıyafetlerini değiştirmeye çağırdı.

Son olarak, Dr. Kansu, sebze ve meyvelerin bol suyla yıkanmasını ve sıvı tüketiminin artırılmasını tavsiye etti. Türkiye'deki çöl tozlarının etkisinin devam edeceğini belirten uzmanlar, halkın sağlık ve güvenlik önlemlerini alarak bu dönemi en az zararla atlatabileceğini söylüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.