Bu tariflerle yazı karşılayın

Bu tariflerle yazı karşılayın

Diyetisyen Melike Aslıhan Kara, yaz mevsimine sağlıklı ve formda girmenin ipuçlarını verdi. Dengeli beslenme, yeşil egzersiz ve metabolizmayı hızlandıran tariflerle yazı karşılayın!

Yaz mevsimine formda girmenin en önemli adımlarından biri, dengeli beslenmeye özen göstermektir. Diyetisyen Melike Aslıhan Kara, yaz mevsimine sağlıklı bir şekilde hazırlanmanın ipuçlarını paylaştı. Dengeli beslenmenin temellerinden biri olan su tüketimine dikkat çeken Kara, günde ortalama 2-2.5 litre su içmeyi hedeflemenin önemini vurguladı. Ayrıca, haftalık minimum 150 dakika egzersiz yapmayı hedeflemenin, sağlıklı bir yaşam için önemli olduğunu belirtti.

Sağlıklı bir yaşam için beslenmenin sadece açlık duygusunu bastırmak değil, vücudun ihtiyaç duyduğu besin öğelerini düzenli ve bilinçli bir şekilde almak olduğunu ifade eden Kara, dengeli beslenmenin önemini vurguladı. İnsanın sağlıklı yaşaması için yaklaşık 50 besin öğesine gereksinim duyduğunu belirten Kara, bu öğelerin her birinin vücut için önemine dikkat çekti.

Yaz mevsimine formda girmek isteyenlere önerilerde bulunan Kara, medyatik ve bilimsel olmayan diyetlerden uzak durulmasını, tüketilen meyve miktarına dikkat edilmesini ve probiyotiklerin gücünden faydalanılmasını tavsiye etti. Ayrıca, metabolizmayı hızlandıran çay ve çorba tarifleriyle de yaz formunu korumanın lezzetli yollarını paylaştı.

Bahar aylarında tüketilebilecek sağlıklı sebze ve meyvelere de değinen Kara, hücre yenilenmesi ve dokuların onarımı için önemli olan sebze ve meyvelerin tüketimini önerdi. Yeşil egzersizin sağlık üzerindeki olumlu etkilerine de dikkat çeken Kara, doğal ortamlarda yapılan fiziksel aktivitelerin fiziksel ve mental sağlık üzerinde olumlu etkileri olduğunu vurguladı.

Zencefilli metabolizma çayı

Malzemeler: 1 litre su, 1 nohut tanesi büyüklüğünde zencefil, 4-5 dilim elma, 1 top karabiber, 1 adet karanfil, limon dilimleri

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri doğrayıp suda 10 dakika dinlendirip, yemeklerden 20 dakika sonra gece ara öğününde tüketin.

Metabolizma hızlandıran kabak çorbası

Malzemeler: 2 orta boy kabak, 1 adet soğan, 1 diş sarımsak, 1 orta boy domates, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber.

Hazırlanışı: Küçük doğranmış soğan, sarımsak, kabak 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile pişirin. Malzemeler yumuşayınca üzerine rendelenmiş domates ekleyin. Domates pişince üzerine 5 bardak su koyun. Su kaynayınca en son üzerine küçük doğranmış dereotu ve maydanoz ilave edin. Sıcak servis yapıp tuz ve karabiber ekleyip afiyetle tüketebilirsiniz.

Bu tariflerle yazı karşılayın

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler