SGK binlerce büro personeli alacak | TIKLA-BAŞVUR

SGK binlerce büro personeli alacak | TIKLA-BAŞVUR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan SGK'ye bin 392 sözleşmeli personel alınacağını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'na bin 392 sözleşmeli personel alımının duyurusunu yaptı. Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu alımın ayrıntılarını paylaştı.

Duyuruya göre, Sosyal Güvenlik Kurumu, büro personeli, destek personeli, koruma güvenlik görevlisi ve teknisyen pozisyonlarında toplam bin 392 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Bu kapsamda bin 231 büro personeli, 130 destek personeli, 27 koruma güvenlik görevlisi ve 4 teknisyen alımı yapılacak.

Başvuru süreci 5-11 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. Başvuruların alınacağı pozisyonlar için gerekli şartlar ve başvuru prosedürleri daha sonra resmi kanallar aracılığıyla açıklanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni sözleşmeli personelin ÇSGB ailesine katılmasını dört gözle beklediklerini belirterek, "Yeni mesai arkadaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Bu alım, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun insan kaynaklarını güçlendirmeyi amaçlayan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Aynı zamanda binlerce iş arayan vatandaşa istihdam fırsatı sunacak olan bu alım, sosyal güvenlik hizmetlerinin daha etkin bir şekilde sunulmasına katkı sağlayacak.

SGK PERSONEL ALIMI TERCİH BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının sözleşmeli personel pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2023/6 Tercih Kılavuzu'na 05 Ekim 2023 tarihinde saat 10.30'dan itibaren yapılabilecek.

Adaylar tercihlerini, 05-11 Ekim 2023 tarihleri arasında yapabilecek. Tercih işlemleri, 11 Ekim 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

SGK PERSONEL ALIMI BRANŞ DAĞILIMI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 18 Eylül 2022 (KPSS Lisans), 9 Ekim 2022 (KPSS Ön Lisans), 6 Kasım 2022 (KPSS Ortaöğretim) tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavı sonuçlarına göre, Sosyal Güvenlik Kurumu merkez ve taşra teşkilatında ihtiyaç duyulan yerlerde istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında 1231 büro personeli, 130 destek personeli, 27 koruma ve güvenlik görevlisi, 4 teknisyen olmak üzere toplam 1392 sözleşmeli personel alınacak.

SGK PERSONEL ALIMI TERCİH BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Tercih işlemleri, KPSS-2023/6 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacak. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

SGK PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4'üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48'inci maddesinin (A) fıkrasının 1*, 2, 3, 4, 5, 6 ve 7'nci bentlerindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

b) 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esasların Ek-1 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir. Bu maddede belirtilen istisnalar hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli olarak görev yapan büro personeli, destek personeli, koruma güvenlik görevlisi ve teknisyen pozisyonlarında istihdam edilenlerin bu kılavuzda ilan edilen aynı unvanlı pozisyonlara yerleştirilmeleri halinde atamaları yapılmayacaktır.

* Sosyal Güvenlik Kurumuna yerleştirilen adaylar hakkında, 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri doğrultusunda Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması yaptırılacaktır.

* Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar, göreve başlatılmayacaktır.

* Başvurma genel ve özel şartlarına ve yerleştirildiği pozisyonun niteliklerine sahip olmayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.