Türkiye’nin ilk kadın Hacivat oyuncusu

Türkiye’nin ilk kadın Hacivat oyuncusu

Karaman Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nda öğretmenler Ayşe Gül Küçüksümbül ve Mustafa Şahin, Hacivat ve Karagöz sahnesinde öğrencilere neşeli anlar yaşattı. İlkokulda gösteri serüveni bozuk bir prizle başladı!

Karaman Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nda öğretmenlik yapan Ayşe Gül Küçüksümbül ve Mustafa Şahin, sınıflarında öğrencilere gölge oyunuyla keyifli dakikalar yaşatıyor. Ancak bu eğlenceli serüven, beklenmedik bir olayla başladı. Küçüksümbül, geçtiğimiz Ramazan ayında, sınıfta oyun oynamak için indikleri karanlık kütüphane odasında bozuk bir prizle karşılaştıklarını anlattı. Bu tesadüfi buluşma, okul müdürünün dikkatini çekti ve Milli Eğitim Müdürüne aktarıldı.

Böylece, öğretmenlerin Hacivat ve Karagöz sahnesi serüveni başlamış oldu. Küçüksümbül, bu süreçte Karagöz'ü oynayan Mustafa Şahin ile birlikte ilk defa tiyatro sahnesine çıktı. İzleyicilerden aldıkları olumlu geri dönüşlerle şaşıran öğretmenler, özellikle çocukların gösteriyi büyük bir keyifle izlediğini gördüklerini belirttiler.

Mustafa Şahin, Hacivat'ın bir bayan olarak sahnede yer almasının Türkiye'de belki de ilk olduğunu söyledi. Bu durumunun bileklerindeki büyük bir şaşkınlık yarattığını dile getiren Şahin, gösterinin Karaman'a özgü bir hediye olduğunu ifade etti.

Karaman Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nda gerçekleşen bu eğlenceli etkinlik, öğrencilere kültürel mirasın eğlenceli yönünü sunarken, öğretmenlerin de yaratıcılıklarını ve öğrencilere olan sevgilerini sergileme fırsatı bulmalarını sağladı.

Türkiye’nin ilk kadın Hacivat oyuncusu

Türkiye’nin ilk kadın Hacivat oyuncusu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler