Samsun’ da 194 okul, bilim insanlarıyla buluşacak

Samsun’ da 194 okul, bilim insanlarıyla buluşacak

Samsun'da bilim söyleyişleri çerçevesinde 194 okulda öğrenciler bilim insanlarıyla buluşacak.

Samsun'da bilim söyleyişleri çerçevesinde 194 okulda öğrenciler bilim insanlarıyla buluşacak.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından bilim insanları öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve okuryazarlığını geliştirmek, bilim dünyası ile toplumun bilim iletişimini arttırmak amacıyla her yıl etkinlikler düzenleniyor. Bilim söyleşileri programı çerçevesinde Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 200 okuldan yapılan başvuruların 194'ü kabul edilerek programa dahil edildi. Alaçam 7, Asarcık 4, Atakum 12, Ayvacık 2, Bafra 8, Canik 32, Çarşamba 7, Havza 3, İlkadım 28, Kavak 6, Ladik 2, 19 Mayıs 13, Salıpazarı 2, Tekkeköy 29, Terme 27, Vezirköprü 11, Yakakent'te 1 okul olmak üzere 17 ilçede 194 okuldaki öğrenciler bilim söyleşilerinde bilim insanlarıyla bir araya gelecek.

Bilim Söyleşileri, 2 Ekim - 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bilim söyleşilerinin bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmak hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.