Hevesli öğrenciler jandarmayı kapıda karşıladı

Hevesli öğrenciler jandarmayı kapıda karşıladı

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şubesi ekipleri, köy okulunda minik öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verdi. Öğrenciler, akülü araçlarla trafik kurallarını canlandırarak öğrendi.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şubesi, trafik kazalarının önlenmesi ve trafik bilincinin arttırılması amacıyla köy okullarında minik öğrencilere yönelik etkili eğitimler gerçekleştiriyor. Son olarak, Ortaköy ilçesinde bulunan Ozancık Ortaokulu'nda düzenlenen etkinlikte, jandarma ekipleri tarafından öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verildi.

Hevesli öğrenciler jandarmayı kapıda karşıladı

Okula gelen jandarma ekipleri, öğrenciler tarafından trafik kurallarını içeren pankartlarla karşılandı. Ardından, öğrencilere trafik kurallarını canlandırmalı olarak öğretmek amacıyla akülü araçlar kullanılarak bir kaza senaryosu canlandırıldı. Bu senaryo üzerinden öğrencilere yaralılara nasıl müdahale edileceği ve trafik kurallarının önemi anlatıldı.

Hevesli öğrenciler jandarmayı kapıda karşıladı

Eğitim sonunda öğrencilere trafik kurallarını içeren kitaplar ve boyama kitapları hediye edilirken, Okul Müdürü Hakan Çırçır, uygulamalı trafik eğitim sınıfının önemine vurgu yaparak jandarma ekiplerine teşekkür etti. Öğrenciler ise trafik kurallarına dikkat çekerek, "Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım" mesajını birlikte dile getirdi.

Hevesli öğrenciler jandarmayı kapıda karşıladı

Aksaray'da gerçekleştirilen bu etkinlikler, miniklerin trafik bilincini arttırırken, gelecekteki trafik kazalarının önlenmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.