Ömrünü eğitime ve ahşap oymacılığa adadı

Ömrünü eğitime ve ahşap oymacılığa adadı

Gümüşhane'de 40 yıldan fazla öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan İsmail Keleş, küçük yaşlarından itibaren ilgilendiği ahşap oyma sanatını kazanç kapısına dönüştürdü- Kendi tasarladığı makineyle ürettiği el emeği ürünlerini satan emekli öğretmen, atöly

GÜMÜŞHANE (AA) - VEYSEL KARA - Gümüşhane'de 40 yılı aşkın süre öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan 69 yaşındaki İsmail Keleş, evinin bahçesine kurduğu atölyesinde ceviz ağacından mutfak ve süs eşyaları üretiyor.

Kent merkezindeki evinin bahçesinde hurdacılardan topladığı malzemelerle kurduğu atölyesinde günün büyük bölümünü geçiren Keleş, çocukluğundan bu yana sürdürdüğü hobisini emeklilikle gelir kapısına dönüştürdü. Komşularının hasar gören ürünlerini ücretsiz tamir eden emekli öğretmen, ağaçlara şekil vererek huzur buluyor.

Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluk yıllarından itibaren hobi amaçlı el sanatlarıyla uğraştığını söyledi.

Öğretmenlikten 2002 yılında emekli olduğu ve emeklilik yıllarını ağaç oymacılığıyla geçirdiğini belirten Keleş, "Her çeşit iş elimden geliyor. Tamire hiçbir şey gitmiyor evimizde. Çevremizde sadece ceviz ağacı bulunduğu için onunla uğraşıyorum. Bu ağaçlardan ev dekorasyonu ve süs eşyaları yapıyorum." dedi.

- "Baş ağrısını dahi çalışken unutuyorum"

Çocukluğunda keçi boynuzlarından bıçak sapı yaptığını anlatan Keleş, atölyesinde ceviz ağacından ekmeklik, şekerlik, meyvelik gibi mutfak eşyaları ürettiğini belirtti.

Keleş, 3 yıldır aktif olarak sadece ahşap oymacılığı yaptığını ve bundan maddi kazanç elde etmek istediğini ifade ederek, "Bu ürünleri yapacak makinem yoktu. Hazır makinelerin ücretleri 15 ile 30 bin lira arasında değişiyor. Mali gücüm olmadığı için sadece motorlu testereyi satın aldım ve makineyi kendim hurda demirlerden yaptım." diye konuştu.

El sanatlarına ilgisinin her geçen gün arttığını vurgulayan Keleş, yaklaşık 20 yıl önce kanser tedavisi gördüğünü; hobisinin, acılarının hafiflemesine yardımcı olduğunu söyledi.

Keleş, çalışırken bütün dertlerinden arındığını ve rahatladığını dile getirerek, "Çalışırken her şeyi unutuyorum. Kendimi öyle işe veriyorum ki ağrım olsa dahi hissetmiyorum. Düzenli olarak kontrole gidiyorum. Çalışmakla beraber hastalığımı yendiğimi hissediyorum. Baş ağrısını dahi çalışken unutuyorum." ifadesini kullandı.

- "Onların bir teşekkürü bana yeter"

Çalışarak bir şeyler üretmenin insanın kendisini iyi hissetmesini sağladığına dikkati çeken Keleş, el emeği ürünlerin daha kaliteli olduğunu söyledi.

Keleş, komşularına da el emeği ürünleri kullanmaları yönünde tavsiyede bulunduğunu aktararak, "Komşularım da gece gündüz ne bozulursa alır, bana getirirler. Onların bir teşekkürü bana yeter. Ben çalışmaktan ayrılamam. Ölene kadar bunlarla uğraşacağım." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :