Okullarda ara tatiller değişecek mi?

Okullarda ara tatiller değişecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ara tatillerle ilgili gelecek sene bir düzenleme yapabileceklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ara tatillerle ilgili gelecek sene bir düzenleme yapabileceklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, ara tatillerin kaldırılmasıyla ilgili bir değişiklik düşünülmediğini belirtti. Bakan Tekin, veliler, öğrenciler ve öğretmenlerden böyle bir talep gelirse değerlendirme yapabileceklerini söyledi. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde her Genel Müdürlüğün bir İzleme Değerlendirme Daire Başkanlığı bulunduğunu ve bu birimlerin attıkları her adımı izlediğini vurguladı.

Bakan Tekin, her yıl ara tatillerin ardından bir rapor oluşturacaklarını ve bu raporu inceleyerek öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin memnuniyetini değerlendireceklerini ifade etti. Eğer eleştiri veya eğitim süreciyle ilgili problemler ortaya çıkarsa, bu sorunlara çözüm bulacaklarını belirtti. Ayrıca, Bakan Tekin, bu tür değişikliklerin Türkiye genelinde değil, bölgesel olarak uygulanabileceğini, ancak şu an gündemlerinde ara tatillerle ilgili herhangi bir değişikliğin olmadığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim öğretim yılı için ara tatil tarihlerini açıklamıştı.

Tatil dönemleri şu şekildeydi:

Birinci Dönem Ara Tatili: 13 Kasım 2023 Pazartesi başlayacak ve 17 Kasım 2023 Cuma sona erecek.

Yarıyıl Tatili: 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma tamamlanacak.

İkinci Dönem Ara Tatili: İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında yapılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.