'Oda'daki Kaşif'e köstebek sorusu

'Oda'daki Kaşif'e köstebek sorusu

Star Gazetesi, MİT’çi Kaşif Kozinoğlu’nun Ergenekon kapsamında sorgusunu manşetine taşımış

Adı Susurluk ile Çakıcı için Yargıtay Başkanı ile görüşme skandallarına karışan MİT’çi Kaşif Kozinoğlu, Ergenekon’da ‘örgüt üyeliği’ ve ‘kozmik belgeleri sızdırmak’ iddiasıyla tutuklandı. Ergenekon iddiasıyla sürdürülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu, dün Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz tarafından sorgulandı. ‘Ergenekon’un MİT içindeki en kritik uzantısı’ olduğu iddia edilen Kozinoğlu, sevk edildiği mahkemece ‘örgüt üyeliği’ ve ‘devletin gizli bilgilerini sızdırmak’ iddiasıyla tutuklandı.

1.5 SAATTE TÜM SORULARI CEVAPLADI

Soner Yalçın’ın sahibi olduğu Odatv bağlantılı Ergenekon operasyonlarının 2. dalgasında hakkında yakalama kararı çıkarılan MİT’çi Kozinoğlu’nun Ankara’daki evi aranmış ancak yurtdışında görevde olduğu için gözaltına alınamamıştı. Kozinoğlu’nun evinde temizlik yaptığı ve evde yapılan aramada tek bir delil bulunamadığı iddia edilmişti. Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz tarafından yaklaşık 1.5 saat süreyle sorgulanan Kozinoğlu’nun yöneltilen tüm sorulara yanıt verdiği öğrenildi.

‘GÖREVİ DIŞINDA TEKNİK TAKİP YAPTIRDI’

Savcı Zekeriya Öz tarafından ifadesi alınan Kozinoğlu, tutuklanması istemiyle nöbetçi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Görevi dışında teknik takip yaptırdığı ve kamuoyu oluşturmak için çarpıtarak bilgi sızdırdığı iddia edilen Kozinoğlu’nun, Oda TV’de yapılan aramalarda ele geçirilen MİT’e ait kozmik odalarda tutulması gereken bazı bilgi ve belgeleri sızdıran kişi olduğu iddia edilmişti.

‘MİT’İ YIPRATMA HABERLERİNİN KAYNAĞI’

Kaşif Kozinoğlu’nun, Odatv üzerinden Hakan Fidan’ın MİT Müsteşarlığı görevine getirilmesini engellemek için yıpratma amaçlı haberleri servis eden kişi olduğu iddia edilmişti. MİT, Odatv’de çıkan haberlerin hepsini ya yalanlamış ya da açıklamasını yapmıştı. Kozinoğlu hakkında yakalama çıkmasının ardından MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal’ı ziyaret etmiş ve Soner Yalçın’dan elde edilen deliller hakkında bilgi almıştı. Müsteşar Fidan’ın, Soner Yalçın-Kozinoğlu ilişkisini anlatan kapsamlı bir dosyayı Genel Müdür Köksal’a verdiği de ileri sürülmüştü.

KOZİNOĞLU’NDAN GELEN BELGELER...

Odatv’ye yapılan baskında el konulan bir harddisk içinden ‘Nedim’, ‘Sabri Uzun’, ‘Koz.doc’, ‘Komutan’ isimli word dosyaları çıkmıştı. İlk kaydedin Soner Yalçın olduğu belirlenen belgelerden ‘Koz.doc’ isimli belgede “Rusya ve Özbekistan’daki cemaat operasyonları hakkında Kozinoğlu’ndan gelen belgeleri mutlaka gündeme taşıyalım. Kozinoğlu’ndan gelen diğer belgeleri de değerlendirelim” şeklinde notlar ele geçirilmişti. Yine aramalarda ele geçirilen MİT’e ait bilgi ve belgeler, AK Partililer hakkında istihbarat notları bulunmuş, bu bilgilerin de MİT mensubu Kozinoğlu tarafından sızdırıldığı ileri sürülmüştü.

AFGANİSTAN’DAN ASKERİ KARGO UÇAĞIYLA GETİRİLDİ

Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan MİT’çi Kaşif Kozinoğlu, önceki gün Afganistan’dan Türkiye’ye döndü. Kozinoğlu’nun, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait kargo uçağı ile Türkiye’ye geldiği, MİT Afganistan sorumlusunun da kendisine eşlik ettiği iddia edildi. Kozinoğlu’nun, hiçbir kontrolden geçirilmeden kendisini bekleyen MİT mensuplarınca havaalanından götürüldüğü ifade edildi. MİT görevlisi Kozinoğlu’nun adliyeye gelişinde MİT görevlileri ile gazeteciler arasında adeta kovalamaca yaşandı. İlk kez görüntülendiği kameralardan kaçmak isteyen Kozinoğlu, adliyenin yanında bulunan üniversitenin içine girdi. Kısa bir süre içerde kalan Kozinoğlu ani bir hareketle tekrar dışarı çıkarak kendisini bekleyen araca bindi. Kozinoğlu’nun görüntüsünü vermek istemeyen MİT görevlileri, aracı hakim ve savcıların giriş yaptığı kapıya götürdü ancak orada da gazeteciler vardı. Star