YENİ Parti'nin Adı Değişecek mi? Özgür Özel'den Rest

YENİ Parti'nin Adı Değişecek mi? Özgür Özel'den Rest

Özgür Özel, tutuklu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i cezaevinde ziyaret etti. Cuma namazı sonrası konuşan Özel, parti ismi tartışmalarına nokta koyarak Bozbey’in partiye katılım sürecine dair mesajlar verdi.

Siyasette hareketli günler yaşanırken, YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel Bursa'da dikkat çeken temaslarda bulundu. Sabah saatlerinde Bursa H Tipi Cezaevi'ne giderek tutuklu bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret eden Özel, ardından Ulu Cami’de cuma namazını kıldı. Namaz çıkışında avluda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, yerel seçim sonuçlarına ve şehirdeki son duruma değindi.

Bozbey’in 160 binin üzerinde oy farkıyla göreve geldiğini hatırlatan Özel, belediye meclisindeki üye dağılımı üzerinden yaşanan sürece tepki gösterdi. Bursalıların iradesinin yok sayıldığını savunan Özel, kentteki belediye hizmetlerinin aksadığını ve son yapılan zamların vatandaşları mağdur ettiğini dile getirdi.

"Mustafa Bozbey’in Yakasına Rozeti Ben Takacağım"

Partinin kuruluş süreci ve üye katılımları hakkında değerlendirmelerde bulunan Özgür Özel, Mustafa Bozbey’in partiye olan desteğini vurguladı. Bozbey'in CHP'den istifası ve yeni süreçteki konumuna ilişkin konuşan Özel, tutuklu başkanın gönlünün ve desteğinin kendileriyle olduğunu belirtti. Özel, açıklama günü geldiğinde büyük bir onurla Bozbey'in yakasına YENİ Parti rozeti takacağını söyledi.

Parti İsim Tartışmalarına Net Yanıt

İçişleri Bakanlığı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde yürütülen parti ismi ve başvurusu sürecine de değinen Özel, herhangi bir hukuki iltibas (benzerlik) bulunmadığını ifade etti. İsim tartışmalarına son noktayı koyan Özel, partinin adını milletin belirlediğini ve bu ismi kimseye değiştirtmeyeceklerini vurguladı.

Bursa ile olan kişisel bağına da değinen Özel, kızının adını Bursa ipeğinden aldığını belirterek kentteki esnaf ve vatandaş ziyaretlerine devam edeceğini aktardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.