İklim Krizine Karşı Yerel Güçler Birleşti

İklim Krizine Karşı Yerel Güçler Birleşti

Dünya Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, CHAMP eş başkanlarıyla kritik bir görüşme gerçekleştirerek COP31 öncesi iklim finansmanı ve küresel iş birliği için adımlar attı.

Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sürdürülebilir bir gelecek ve iklim değişikliğiyle mücadele hedefleri doğrultusunda uluslararası temaslarını sürdürüyor. COP31 Yerel ve Bölgesel Yönetimlerden Sorumlu Özel Elçi unvanıyla da çalışmalarını yürüten Başkan Altay, İklim Eylemi için Yüksek Hedefli Çok Düzeyli Ortaklıklar Koalisyonu (CHAMP) Brezilya ve Almanya Eş Başkanlarıyla video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Küresel iklim krizinin ancak ortak akılla çözülebileceğini vurgulayan Altay, farklı yönetim kademeleri arasındaki dayanışmanın önemine dikkat çekti.

COP31 Antalya Süreci ve 2026-2028 Hedefleri

Çok taraflı diplomasinin öne çıktığı çevrim içi toplantıda, CHAMP'ın 2026-2028 dönemi temel hedefleri ve UCLG'den beklentileri kapsamlı şekilde değerlendirildi. COP31 Antalya sürecinde yerel ve bölgesel yönetimlerin uluslararası karar mekanizmalarındaki görünürlüğünü artırmayı hedefleyen görüşmede, kurumlar arasında düzenli üst düzey diyalog mekanizmasının kurulması kararlaştırıldı. Yerel yönetimlerin iklim eylemlerindeki karar süreçlerine doğrudan katılımı, geleceğin çevre politikalarının belirlenmesinde kilit bir unsur olarak tanımlandı.

Şehirler İçin İklim Finansmanı ve Yeni Projeler

Görüşmenin en kritik başlıklarından biri ise şehirlerin iklim finansmanına erişimi oldu. Yerel düzeyde uygulanabilir ve yatırım yapılabilir projelerin geliştirilmesi konusunda mutabakata varılırken, kentlerin uluslararası finans kuruluşlarıyla bağlarının güçlendirilmesi gerektiği ifade edildi. UCLG ve CHAMP arasındaki kurumsal iş birliğinin, şehirlerin yeşil dönüşüm süreçlerini hızlandıracağı ve iklim krizine karşı yerel dirençliliği artıracağı öngörülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.