NEVÜ ve İtalya Tuscia Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

NEVÜ ve İtalya Tuscia Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

İtalya'nın Viterbo şehrinde bulunan Tuscia Üniversitesi ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) arasında öğrenci ve akademik personel değişimi,...

İtalya'nın Viterbo şehrinde bulunan Tuscia Üniversitesi ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) arasında öğrenci ve akademik personel değişimi, bilimsel ve akademik konularda ortak iş birliği yürütülmesine dair protokol imzalandı.

Tuscia Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Stefano Ubertini, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Simone Severini, öğretim üyeleri Prof. Dr. Maria Andaloro ve Doç. Dr. Paola Pogliani'den oluşan heyet, kendilerine eşlik eden Nevşehir Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvar Müdürü Hatice Temur Yıldız ile NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin'i makamında ziyaret etti.

NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın ve NEVÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi Öğr. Gör. Başak Coşkun'un da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Tuscia Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Stefano Ubertini Türkiye'de bulunan bazı üniversiteler ile akademik personel ve öğrenci değişimi başta olmak üzere ikili iş birliklerde bulunmak istediklerini söyledi. Bu çerçevedeTuscia Üniversitesi ile NEVÜ arasında öğrenci ve akademik personel değişimi ile birlikte bilimsel ve akademik konularda ortak iş birliği içerisinde olmak istediklerini ifade eden Rektör Ubertini ve beraberindeki heyet ayrıca Rektör Aktekin ve yönetimine göstermiş oldukları misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek üniversiteleri hakkında bilgi verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektör Ubertini ve beraberindeki heyete teşekkür eden NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ise üniversite olarak, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'ün yükseköğretimde belirlediği hedefler istikametinde uluslararasılaşmaya büyük önem verdiklerini söyledi. NEVÜ'de 50 farklı ülkeden 688 uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü ve bu öğrencilerin diğer tüm öğrencilerle birlikte en iyi şekilde eğitim almalarına yönelik önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Aktekin ayrıca ülke üniversiteleri arasında yürütülebilecek ikili iş birliklerine de açık olan bir üniversite olarak Tuscia Üniversitesi ile de ortak proje ve çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

İş Birliği Protokolü İmzalandı

Rektör Aktekin ve Rektör Ubertini daha sonra iki üniversite arasında öğrenci ve akademik personel değişimi başta olmak üzere bilimsel ve akademik konularda ortak iş birliği yürütülmesine dair protokole birlikte imza attı.

Heyet NEVÜ Yerleşkesini Gezdi

Tuscia Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Stefano Ubertini ve beraberindeki heyet imza töreninden sonra Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mutluhan Akın ve Prof. Dr. Özlem Fındık ile Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu eşliğinde NEVÜ yerleşkesini ve Kapadokya Teknopark'ı gezdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.