Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin başarısı, bilim dünyasında yankı uyandırdı

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin başarısı, bilim dünyasında yankı uyandırdı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), uluslararası alanda büyük bir başarı elde etti.

Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden biri olarak kabul edilen NEÜ, ABD'nin saygın eğitim kurumu Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde yer alan 16 akademisyeniyle dikkat çekti.

Stanford Üniversitesi, her yıl dünya genelinde bilim dünyasının en etkili isimlerini sıralayan bu prestijli listeyi yayımlarken, bu yılki sıralama Elsevier tarafından duyuruldu. Liste, 22 ana bilim dalı ve 176 alt bilim dalında faaliyet gösteren bilim insanlarını içeriyor ve dünya genelindeki en üst yüzde 2'lik dilime giren bilim insanlarını onurlandırıyor. Bu liste, çeşitli bilimsel kriterlerin hesaplanmasıyla oluşturuldu ve 200 binin üzerinde bilim insanının değerlendirildiği bir çalışmanın ürünü.

NEÜ, geçtiğimiz haftalarda açıklanan Times Higher Education (THE) 2024 Dünya Üniversite Sıralaması'nda da Türkiye'deki üniversiteler arasında 12. sırada ve devlet üniversiteleri içinde 6. sırada yer almıştı. Üniversitenin bu başarısı, dünyanın en etkili bilim insanları listesinde de kendini gösterdi. NEÜ, 2020 yılında 5, 2021 yılında 7, 2022 yılında 13 akademisyenle bu önemli listede yer alarak adını duyurmuştu. Ancak bu yıl, 16 akademisyenle listeye giriş yaparak yükselişini sürdürdü.

NEÜ'den "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesine giren akademisyenler:

Prof. Dr. Adnan Özdemir
Prof. Dr. Ali Tor
Prof. Dr. Bünyamin Şahin
Prof. Dr. Emrah Torlak
Prof. Dr. Faruk Uğuz
Prof. Dr. Kültigin Türkmen
Prof. Dr. M. Deniz Yılmaz
Doç. Dr. Durmuş Sert
Doç. Dr. Emrah Madenci
Doç. Dr. Hatice Yıldız Durak
Doç. Dr. Hüseyin Haklı
Doç. Dr. Lokman Gemi
Doç. Dr. Mehmet Yavuz
Doç. Dr. Seçkin Akın
Doç. Dr. Serdar Akbayrak
Doç. Dr. Y. Onuralp Özkılıç

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, "Dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer alan akademisyenleri gönülden kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Üniversitenin son dönemde araştırma imkanlarına ve akademisyenlere yönelik desteklerini artırmış olmalarının, bu başarının bir sonucu olduğunu vurgulayan Zorlu, "Sıralamalardaki yükselen başarı grafiği ve bilim insanı sayısındaki artış, beklediğimiz bir sonuç. Araştırma ve bilimsel yayın verilerimizi sıkı bir şekilde takip ediyoruz ve yabancı akademisyenlerle işbirliklerini teşvik ediyoruz." şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.