Millet ittifakı adayını arıyor

Biraz evvel cep telefonum İstanbul'dan bir numara tarafından arandı, baktığımda bana anket yapmak istediklerini söylediler, kabul ettim.

Ankete önce klasik sorularla başladılar... Yaşım, eğitim durumum, ne iş yaptığım, kaç para kazandığım, ek gelirimin olup olmadığı... Ondan sonra geçen ay ödeyemediğim bir faturamın olup olmadığı soruldu, enteresan...

Sorular gitgide koyulaşmaya başladı. Türk müyüm, Kürt müyüm, ya da bir başka unsur vb soruldu Ondan sonra dinim, mezhebim. Kendinizi nasıl görürsünüz sorusuna 1 ile 5 arasında bir sayı ile cevap verin diyor. Dinsiz ile dindar arasında ama derecesi merak ediliyor. Bir de dünya görüşünüzden dolayı mı ekonomik nedenlerle mi, ülkenin sorunlarını bu parti çözer diye mi...
Mesela sorulardan bir tanesi kendinizi aşağıdaki maddelerden hangisine yakın görürsünüz? Sosyal demokrat, Atatürkçü, merkez sol, sağcı ve muhafazakar...

Buraya kadar bizimle ilgili bir kanaat sahibi olundu ve esas sorulara gelindi nihayet. 2018 yılında yapılan seçimde hangi partiye oy verdiğim, önümüzdeki pazar seçim olsa yine aynı partiye mi veririm, yoksa muhalefetin belirleyeceği bir isme mi oy verebileceğim gibi. Burada o kadar çok soru vardı ki Recep Tayyip Erdoğan dedikçe soru doğuruyordu.

Kılıçdaroğlu mu Erdoğan mı, İmamoğlu mu Erdoğan mı, Mahsur mu Erdoğan mı, ya da bir başka muhalefet adayı mı Erdoğan mı? Bu sorulara gereken cevapları verdikten sonra belediye ile ilgili soru da geldi. Konya Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde hangi partiye oy verdiniz? Başkan Uğur İbrahim Altay önümüzdeki pazar seçim olsa tekrar aday olsa oy verip vermeyeceğim gibi sorular..

En başta sorsaydı herkes gibi ben de ismimi vermek istemezdim, ama burada yeni bir taktik deneniyor bu kadar zaman ayırıp cevap verdikten sonra isminizi öğrenebilir miyiz diyor. İsimden kolay ne var, uydur bir isim! Bir de sonlara doğru hangi mahallede oturuyorsunuz diyor, bu soru da anketin başında sorulsaydı kimse cevap vermezdi, ama bu kadar emek verdikten sonra taktik gereği bunu da öğrenmeye çalışıyorlar tabii..

El hasılı velkelam, Millet ittifakı adına yapılıyor bu anket, o apaçık anlaşılıyor. Kılıçdaroğlu'nun adaylık ısrarını önüne koyacakları anketle imkansız kılıp çok önceden belirlenmiş ismin önü açılacak gibi...
İstanbul Belediyesi gibi dev bütçeli bir belediye elinizdeyse para sorununuz olmaz, bu anketi oturdukları yerden binlerce kişiyle yapabilirler. Üstelik bir taşla birden fazla kuş vuruyorlar..
Türk, Müslüman, üniversite mezunu biri ideolojik bir nedenle mi oy verir yoksa mazot pahalı, ekonomi bozuk vesaire nedenlerle mi? Aday değişirse fikir değişir mi?

Kardeşim feriştahı aday yapsanız yine vermem size oy! Sebebini merak ediyorsanız deyivereyim. Zihniyetiniz bozuk olduğu için. Sağcı da olsanız solcu da olsanız, kemalist, sosyal demokrat, muhafazakar hatta sakallı, dindar, hacı, hoca da olsanız değişmez ben ve benim gibi milyonlarca insanın fikri..

Biz; yıllarca şucu, bucu diye geri bırakılan ve son yıllarda şanlı geçmişini hatırlayan dünyanın abisi, büyük Türkiye'yi bu haliyle seviyoruz. Ekonomi bozulur, düzelir, ama biz bozuk olmayalım yeter..
Seçtiğin insan ülkeni batıra da bilir, çıkara da!

İşte Rusya'da Putin'in yaptıkları... İşte tarihte Hitler'in yaptıkları...

Allah muhafaza büyük bir savaş çıksa Türkiye'nin başında kimin olmasını istersiniz!
İrili ufaklı 6 veya 7 partiden oluşan ittifak, evvela önümüzdeki seçimi alıp parlamenter sisteme geçirecekmiş ülkeyi sonra tekrar seçim yapıp tekrar kazanacak ve bu sefer koalisyon kuracaklarmış! Ondan sonra da sık sık akşam haberlerinde koalisyon toplantıları, tartışmalar izleyecekmişiz. Bu arada dünya alıp başını gitmiş, savunma bakanı Pervinin umurunda mı?

Bu kadar karmaşık, karışık ve ne olacağı belli olmayan bir dehlize mi oy atacağız!

Ey Millet! Patates gün gelir ucuzlar mazot da doğalgazda önemini kaybeder Her türlü sıkıntı bir gün geçer gider ama bağımsız ve özgür Türkiye bir daha asla elimize geçmez kıymetini bilelim

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum