Konya'da Ekmeğe Yüzde 100 Zam: 200 Gram Ekmek 7 Liraya Yükseldi

Konya'da Ekmeğe Yüzde 100 Zam: 200 Gram Ekmek 7 Liraya Yükseldi

Türkiye genelinde artan fiyatlar arasında yerini alan Konya'da, 200 gram ekmeğin fiyatı son bir yılda yüzde 100 zamla 7 liraya çıktı.

Türkiye'nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya şehrinde, ekmeğe son bir yılda yüzde 100'e yaklaşan bir zam geldi. 200 gram ekmeğin fiyatı, 2022 yılının Ekim ayında 3,5 lira iken, 2023 yılının Ekim ayında 7 liraya yükseltildi.

Fırıncı esnafı, artan maliyetleri gerekçe göstererek ekmeğe zam yapmak zorunda kaldı. Mazot ve enerji fiyatlarındaki artışlar, ham madde ve işçilik maliyetlerini etkiledi ve ekmeğin fiyatını olumsuz yönde etkiledi.

Konya'da yaşayan vatandaşlar, geçtiğimiz bir yıl içinde ekmeğin fiyatının dört kez arttığını ifade ediyor. Bu artışlar, ekonomik zorluklarla mücadele eden vatandaşlar için yeni bir sıkıntı kaynağı olarak ortaya çıkıyor.

Ülke genelinde ise enerji fiyatlarındaki dalgalanmalar, benzin ve motorin fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Ancak, 7 Ekim Cumartesi gününden itibaren motorinde yapılan 2 lira 92 kuruş indirim, ekmeğe zam gelmesini engelleyemedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum